FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 12. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 12. rujna.

ZAGREB - Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš će, nakon sjednice Vlade, održati brifing za medije o prijedlozima zakona o gradnji, o prostornom uređenju te o građevinskoj inspekciji. Ta su tri nova zakona okosnica velike reforme sređivanja stanja u prostoru, a zamijenit će postojeći Zakon o prostornom uređenju i gradnji koji se u nekim važnim točkama pokazao teško provedivim i nedorečenim, ističu iz resornog ministarstva. Ministarstvo je nacrte prijedloga zakona, prije upućivanja u Vladinu proceduru, raspravilo sa širom stručnom i zainteresiranom javnošću (12,30 sati, nakon sjednice Vlade, Trg sv. Marka 2)

ZADAR - Tvrtka za uzgoj, preradu i prodaju ribe i ostalih morskih proizvoda, Cromaris na susretu s novinarima predstavit će svoje investicije. U izgradnju i unapređenje proizvodnih kapaciteta u Cromarisu je uloženo gotovo 400 milijuna kuna. Na ukupno pet lokacija Cromaris danas proizvodi četiri tisuće tona ribe i morskih proizvoda, vodeći je proizvođač ribe u Hrvatskoj te jedan od najvećih izvoznika, koji više od 60 posto ukupne proizvodnje plasira na inozemna tržišta.

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u kolovozu su bile 0,2 posto više nego u srpnju, dok su prema kolovozu prošle godine smanjene za 1,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Bez cijena energije, proizvođačke su cijene u kolovozu pale i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, na mjesečnoj za 0,2 posto, a na godišnjoj za 0,5 posto. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u kolovozu su u odnosu na srpanj porasle za 0,2 posto. U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, bile su niže za 0,7 posto. Cijene po kojima su se industrijski proizvodi proizvedeni na domaćem tržištu prodavali u kolovozu na stranim zadržale su stabilnost prema srpnju, dok su prema kolovozu lani niže za 2,8 posto.

ZAGREB - Tijekom srpnja u hrvatskim zračnim lukama evidentirano je 1,06 milijuna putnika što je u usporedbi sa srpnjem prošle godine više za šest posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). U prvih sedam mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, broj putnika u hrvatskim zračnim lukama porastao je za 6,7 posto. U tom je razdoblju u zračnim lukama registrirano 3,47 milijuna putnika.

Dežurne urednice:

prijepodne: Slavica Cvitanić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙