FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izdavačka kuća: Nives Celzijus nagradu "Kiklop" mora dobiti na javnoj dodjeli

Autor: dspo
PULA, 11. rujna 2013.(Hina) - Izdavačka kuća Premier Media pozvala je Udrugu Sa(n)jam knjige u Istri da književnu nagradu "Kiklop" autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus uruči na javnoj dodjeli, kako je i navedeno u sudskoj presudi, najavljujući da će protiv te udruge, koja je danas izvijestila da je nagradu "Kiklop" poslala poštom, tražiti kaznenu i materijalnu odgovornost.

Premier Media u priopćenju ističe kako je sudskom presudom jasno propisano kako autoricu knjige i njezinu izdavačku kuću treba proglasiti dobitnicima "Kiklopa" - na javnoj dodjeli, te da im Sa(n)jam knjige "Kiklopa" za Hit godine 2008. treba uručiti na svečanoj dodjeli nagrada.

Upravo je tako opisano i tijekom samog postupka, a Županijski sud to je ustvrdio u svojoj presudi na temelju čl. 1133 Zakona o obaveznim odnosima, ističu u Premier Mediji.

Dodaju kako ni Nives Celzijus ni Premier Media kao njezina izdavačka kuća od Udruge Sa(n)jam knjige u Istri do danas nisu primili "Kiklopa" ni bilo kakvu drugu pošiljku, to jest dokument.

"Ovo je još jedan pokušaj manipulacije strane koja je izgubila sudski postupak, a koja i dalje ne želi izvršiti pravomoćnu sudsku presudu, o čemu će naš odvjetnik Srđan Simić izvijestiti Županijski sud u Puli koji je tu presudu i donio", zaključuju u priopćenju.

Najavljuju kako će zatražiti kaznenu i materijalnu odgovornost predsjednice Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalene Vodopije kao odgovorne osobe i te udruge kao pravne osobe.

Magdalena Vodopija, pak, u večerašnjoj izjavi za Hinu opovrgava kako je presudom pulskoga Županijskog suda jasno propisano kako ta udruga Nives Celzijus treba uručiti "Kiklopa", nagradu koju joj je odbila uručiti za najprodavaniju hrvatsku knjigu 2008. godine.

Najavila je da će sutra svim medijima poslati novo priopćenje u kojem će biti skenirane odredbe sudske presude te otpremnica.

"U toj odredbi nigdje nije specificirano kako, gdje i na koji će način biti uručena nagrada. Toga naprosto nema u toj odredbi", poručila je Magdalena Vodopija.

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙