FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 12. rujna

Autor: smar
ZAGREB, 11. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 12. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će sjednicu Savjeta za gospodarstvo na temu gospodarske diplomacije (11 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241). Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg će Predsjednik Republike dati izjavu za medije.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu su prijedlozi zakona o prostornom uređenju, zakona o gradnji i zakona o građevinskoj inspekciji. Ta su tri zakona okosnica velike reforme sređivanja stanja u prostoru, a zamijenit će postojeći Zakon o prostornom uređenju i gradnji koji se u nekim važnim točkama pokazao teško provedivim i nedorečenim. Novi se zakoni donose radi ubrzanja procesa i njihove transparentne provedbe kako bi se smanjio prostor za nepravilnosti i manipulacije, ističu iz Vlade. Na dnevnom su redu i izmjene i dopune Zakona o kazalištima te Izvješće o provedbi provjere broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje referenduma Građanske inicijative "U ime obitelji".

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vlade RH na čijem su dnevnom redu procjena učinaka novog Zakona o radu, informacije o tezama i provedenom savjetovanju o Nacrtu prijedloga procjene učinaka Prijedloga zakona o mirovinskom osiguranju, direktiva o slobodi kretanja radnika te program rada GSV-a za ovu godinu (14 sati, zgrada Vlade Republike Hrvatske, Trg Sv. Marka 2). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, a nakon nje su predviđene izjave za medije.

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnica za odgoj i obrazovanje Sabina Glasovac nazočit će svečanom otvaranju Zdravstvene škole u Splitu (17 sati, Vukovarska 44).

RIJEKA – Predstavnici Sindikata zdravstva Hrvatske održat će konferenciju za novinare na kojoj će pojasniti zašto u tom sindikatu smatraju da nema razloga za štrajk u sustavu zdravstva i da je granski kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva odličan (10,30 sati, prostorija za sastanke u prizemlju ravnateljstva KBC-a Rijeka, Krešimirova 42).

BAPSKA - Obilježavanje 4. obljetnice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) održat će se u mjestu osnivanja, u Bapskoj kod Iloka. U 14 sati će kod Spomen križa u središtu Bapske stranačko izaslanstvo odati počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a zatim će najviši stranački dužnosnici održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o ostvarivanju kratkoročnih i dugoročnih političkih ciljeva te o aktualnoj političkoj situaciji (restoran "Grozd" u Bapskoj).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Irena Petričević

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙