FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Znanstveni piknik" 15. rujna u zagrebačkom Boćarskom domu

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. rujna 2013. (Hina) - "Znanstveni piknik" za popularizaciju znanosti, posebno među djecom i mladima, održat će se u nedjelju, 15. rujna, u zagrebačkom Boćarskom domu od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Voditeljica projekta "Znanstveni piknik" Jelena Filipaj istaknula je kako žele prezentirati znanost kroz zabavni segment te pomoći popularizatorima znanosti da se međusobno upoznaju i izmjene iskustva. Zbog toga ove godine dovode veliki broj inozemnih edukatora - njih 23 iz devet zemalja koji će prezentirati svoj program.

Filipaj je napomenula da rade na projektu Znanstveno edukativno-zabavnog centra kojega bi htjeli vidjeti u Zagrebu, gdje bi se sve generacije mogle igrati sa znanošću i učiti na zabavan način. "Znanstveni piknik" je upravo to, samo na otvorenome, rekla je.

Projekt "Znanstveni piknik" organizira se drugu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek istaknula je kako je riječ o jedinstvenom događanju koji je potreban Zagrebu jer znanost treba približiti svakome.

Popularizacija znanosti je iznimno važna za samu znanost, ali i izvan nje, posebno u gospodarstvu, istaknula je Švaljek. Grad Zagreb podupire "Znanstveni piknik" jer je veliko sveučilišno središte u kojem je 28 fakulteta i 70.000 studenata, a 21 od 25 javnih znanstvenih instituta je u Zagrebu.

Francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michele Boccoz predstavila je aktivnosti veleposlanstva i Francuskog instituta te istaknula kako su posebno ponosni na projekt "Matematika Planeta Zemlje" koji će se moći vidjeti na "Pikniku", a već je bio predstavljen u Osijeku i u Splitu.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙