FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trapattoni napustio Irsku

Autor: dlug
DUBLIN, 11. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za svjetskog nogometno prvenstvo 2014. godine izbornik irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni (74) je podnio ostavku.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Irska se nalazi na četvrtom mjestu skupine C sa 11 bodova, 11 manje od lidera Njemačke i šest manje od Švedske na drugom mjestu. Ispred Irske je i austrijska reprezentacija sa 14 bodova. Osim 74-godišnjeg talijanskog stručnjaka irski stožer napuštaju i njegovi suradnici Marco Tardelli i Franco Rossi.

"Žao mi je što nismo uspjeli. U Irskoj sam proveo pet sjajnih godina," kazao je Trapattoni napuštajući Dublin.

Pod palicom iskusnog talijanskog stručnjaka Irci su izborili plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine gdje su u skupini sa Španjolskom, Italijom i Hrvatskom bili četvrti, posljednje SP u Južnoj Africi su ispustili u dodatnim kvalifikacijama nakon 'francuske pljačke', a sada su ostali i bez World Cupa u Brazilu.

"Ove kvalifikacije su za nas bile razočaravajuće, no Trapattoni je ostavio skupinu mladih i kvalitetnih igrača i nadam se uspjehu u kvalifikacijama za iduće EP u Francuskoj 2016. godine," istaknuo je izvršni direktor irskog nogometnog saveza John Delaney.

Trapattoni je tijekom karijere vodio Milan, Juventus, Inter, Bayern, Cagliari, Fiorentinu, Benficu, Stuttgart, Red Bull Salzburg, te reprezentaciju Italije. Tijekom karijere je osvojio 22 trofeja, a jedan je od tek četiri stručnjaka koji su osvajali naslove prvaka u četiri države. Preostala trojica su Ernst Happel, Jose Mourinho i naš Tomislav Ivić. Trapattoni je uz Udu Latteka jedini trener koji je osvojio sva tri europska klupska trofeja.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙