FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 11. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvastke u 12,30 sati:

SPLIT - Vodstvo splitskoga HDZ optužilo je danas aktualnu gradsku koalicijsku vlast, koju predvodi SDP, da se ponaša bahato te da je riječ o krizi vlasti budući da vladajuća koalicija nema većinu u splitskome Gradskom vijeću, jer je na dvije posljednje sjednice vijeća izgubila kvorum nakon što su vijećnici koalicije s HDZ-om na čelu napustili te sjednice. "SDP-ova koalicija manjina je u Gradskome vijeću, a to su potvrdile i dvije posljednje sjednice vijeća na kojima je ta koalicija izgubila kvorum. Njihova želja da manjina sama vlada potvrđuje svu bahatost i ignoriranje volje preostale većine građana“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić. Na pitanje kako komentira najnovije nesuglasje između gradonačelnika Baldasara te Uprave i Nadzornog odbora Hajduka vezano za dug toga kluba, Škorić je u odgovoru istaknuo kako o stanju u Hajduku treba detaljno raspravljati splitsko Gradsko vijeće jer je grad većinski vlasnik toga kluba. Gradonačelnik Baldasar jučer je izjavio da je dug nogometnoga kluba Hajduk 124 miljuna kuna, dok su Uprava i Nadzorni odbor Hajduka sinoć priopćili da je dug kluba 43 milijuna kuna. Škorić je rekao kako je neozbiljno spekulirati u medijima koliki je dug Hajduka prije no što se to pitanje razmotri na splitskome Gradskom vijeću. Dodao je kako se i na ovom primjeru " vidi loš pristup gradonačelnika Baldasara rješavanju problema u Splitu“.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević izjavio je danas da u Hrvatskoj vlada rasulo za što je glavni krivac premijer Zoran Milanović koji stavlja svoj ego ispred interesa hrvatskih građana. "Milanović gubi tlo pod nogama, ekonomija ne pokazuje napredak, a on teško priznaje poraze na unutarnjem i vanjskom planu", rekao je Matijašević na konferenciji za novinare dodavši kako je premijer odnedavno počeo dobivati packe i iz Bruxellesa, koji bi mu trebao biti "domaći teren". Čelnik HURS-a rekao je kako je "ljudski poželjeti skrenuti interes javnosti s vlastitih neuspjeha i grešaka na svjetonazorske sukobe i selektivnu zaštitu ljudskih prava, no takvo postupanje nipošto nije državničko". O teškom gospodarskom stanju u zemlji svjedoči podatak o padu BDP-a od 0,7 posto, što je sedmi uzastopni kvartal s padom BDP-a, istaknuo je. Matijašević je podsjetio kako je u odnosu na proteklu godinu industrijska proizvodnja pala za 4,1 posto uz istodobni pad broja zaposlenih u tom sektoru za 5.026 osoba, a porast deficita vanjskotrgovinske razmjene za 7,1 posto. Posebno ga čudi što je Hrvatska uvezla devet puta više voća i povrća nego što je izvezla.

ZAGREB - CARNetov Projekt "Škole 2.0", koji je Europska komisija u lipnju proglasila jednim od triju najinovativnijih projekata u sklopu „Europske nagrade za inovacije u javnoj upravi“ u kategoriji „Inicijative za obrazovanje i istraživanje“, predstavljen je danas u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta (MZOS). Ministar Željko Jovanović istaknuo je kako Europa želi biti konkurentno gospodarstvo, a ovakvim projektima, kao što je "Škola 2.0", naše obrazovanje postaje konkuretno, što znači, dodao je, da će i naše gospodarstvo biti u Europi konkurentnije. Napomenuo je i kako kapitalne investicije u školstvu nisu u nadležnosti Ministarstva te dodao kako su ta pitanja u nadležnosti osnivača, odnosno 33 veća grada i županija. Podsjetio je i kako je u Ministarstvu oformljen tim za zaživljavanje e-školovanja. Ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić ocijenio je kako je ovaj projekt putokaz kako osigurati e-školavnje. Riječ je o velikom iskoraku za budućnost obrazovanja, rekao je Stanić dodavši kako se mnoge škole zbog migracije stanovništva u ruralnim krajevima gase. Po njegovim riječima e-škole će pomoći da se zaustavi iseljavanje i zadrži život na našim otocima. Kao ciljeve projekta, naveo je i međusobno povezivanja škola.

ZAGREB- Zasad nepoznati razbojnici opljačkali su rano jutros poslovnicu Hrvatske pošte u Gruškoj ulici, izvijestila je zagrebačka policija. Razbojništvo je počinjeno jutros u 6 sati i 48 minuta kada su u poslovnici bili djelatnici pošte. Policijski očevid je u tijeku.

VUKOVAR - U rano jutarnjoj akciji članovi Građanske akcije prilijepili su, na crnim platnom prekrivenu bistu pokojnoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, njegov govor iz 1997. godine koji je održao u Vukovaru po dolasku "Vlaka mira“, potvrdila je zamjenica glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Maja Barbarić. Na Facebook profilu Građanske akcije navodi se da plakat s govorom trebaju pročitati "oni koji žele manipulirati stanovništvom, manipulirati njihovim osjećajima te neprestano potpirivati vatru netrpeljivosti između stanovnika toga napaćenog grada“. Po dolasku u Vukovar "Vlakom mira“ 1997. tadašnji predsjednik Franjo Tuđman održao je govor u kojemu je pozvao na mir, suživot i toleranciju. U PU vukovarsko-srijemskoj su, na pitanje Hine o kakvoj je akciji riječ, odgovorili da "po tumačenju Državnog odvjetništva nema elemenata prekršajnog niti kaznenog djela ni za ljepljenje plakata na bistu niti za jučerašnje prekrivanje biste crnim platnom". "O oba događaja napravljene su službene zabilješke", rekla je Barbarić.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙