FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 11. rujna

Autor: mcur
ZAGREB, 11. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 11. rujna:

DUGO SELO - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 22. obljetnice ustrojavanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga RH (10 sati, Vojarna "Pukovnik Milivoj Halar, Domobranska bb). Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića. Svečanosti će nazočit i ministar obrane Ante Kotromanović te načelnika GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić. U sklopu programa bit će prikazana i metodsko-pokazna vježba pripadnika Vojne policije te prikaz sposobnosti službenih pasa, a predviđen je i obilazak Obučnog centra vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević".

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predstavit će škole uključene u CARNetov Projekt "Škole 2.0" koji je Europska komisija u lipnju ove godine proglasila jednim od triju najinovativnijih projekata u sklopu "Europske nagrade za inovacije u javnoj upravi" u kategoriji "Inicijative za obrazovanje i istraživanje" (10 sati, Velika dvorana, Donje Svetice 38). U projektu sudjeluje sedam osnovnih škola, a cilj mu je omogućiti kvalitetno i sveobuhvatno učenje na daljinu i e-obrazovanje za što širi broj korisnika, nastavnika i učenika. U školama su postavljene bežične mreže kako bi učenici i nastavnici uz pomoć tablet računala mogli pristupati online sadržajima, digitalnim udžbenicima, koristiti ih za videokonferencije te za nastavu na daljinu. Također, sve škole uključene su i u e-Dnevnik projekt. O projektu će govoriti ministar Željko Jovanović, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić i voditeljica projekta "Škole 2.0" Aleksandra Mudrinić Ribić.

ZAGREB - Skupština Hrvatske zajednice županija na kojoj će biti izabrano novo vodstvo. Prije izbora novog vodstva, dosadašnji predsjednik Skupštine Hrvatske zajednice županija, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić podnijet će izvještaj o radu te zajednice od 25. siječnja 2012. do 10. rujna 2013. Najavljeno je da će u 13,30 sati novoizabrani predsjednik i potpredsjednik dati izjavu za javnost o stajalištima Hrvatske zajednice županija u vezi s planovima za novi regionalni ustroj Hrvatske (prostorije Hrvatske zajednice županija, Ulica grada Vukovara 271)

ZAGREB - Tematska sjednica Odbora za kulturu zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će biti razmatrano izvješće o trenutnoj situaciji u vezi s funkcioniranjem Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u upravljačkom, organizacijskom i financijskom segmentu (13 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozrena Matijaševića. Tema je konferencije "Taoci Milanovićevog ega", a HURS najavljuje da će iznijeti svoje viđenje o radu Vlade i spinovima ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića u postupku mijenjanja glavnine propisa radnog zakonodavstva (10 sati, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2, dvorana 226/II).

ZAGREB - Otvaranje dvodnevnog seminara o smjernicama za programe smanjenja šteta povezanih s uporabom droga (9 sati, hotel Four Points Sheraton Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9). Seminar organizira Ured za suzbijanje zloporabe droga uz potporu TAIEX jedinice Europske komisije, a otvorit će ga ravnatelj Ureda Željko Petković. Uz hrvatske, na seminaru će sudjelovati i stručnjaci iz Austrije, Portugala, Velike Britanije, Italije i Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Cilj je seminara unaprjeđenje postojećih programa na području smanjenja šteta povezanih s uporabom droga, kao i kreiranje novih programa za pojedine rizične skupine.

SPLIT - Konferencija za novinare Gradskog odbora HDZ-a na temu "Aktualna politička situacija grada Splita", a govorit će predsjednik GO HDZ-a Petar Škorić (9,30 sati, prostorije Županijskog odbora HDZ-a Split, Sinjska 2/3).

OSIJEK - Konferencija za novinare predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića (12, sati, središnjica HDSSB-a, Trg Lava Mirskog 1/II).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka među kojima je i bivši član uprave Hrvatskih Šuma Božidar Longin nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Posljednje ročište održano je u srpnju kada je Sanaderova obrana tražila odgodu zbog zauzetosti oko pisanja žalbe na prvu presudu u aferi Hypo i Ina-Mol kojom je Sanader nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. U "slučaju Planinska" Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka "Inženjerski biro" 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Irena Petričević

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xrkor yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙