FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba povodom 50. godišnjice likovne pedagogije u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 10. rujna 2013. (Hina) - Izložba "Dinamički prostor" kojom se obilježava 50. godišnjica obrazovanja u području likovnih umjetnosti u Rijeci otvorena je večeras u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Izloženi su radovi 57 autora profesora i višegodišnjih suradnika riječke Akademije primijenjene umjetnosti, utemeljene 2005. godine i njenog prethodnika, Odsjeka za likovne umjetnosti koji je osnovan 1963. godine pri tadašnjoj Pedagoškoj akademiji, a kasnije je djelovao na Pedagoškom te Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Na otvaranju su se okupljenima obratili dekanica Akademije Emilija Duparova, ravnatelj MMSU Slaven Tolj i prorektorica riječkoga sveučilišta Snježana Prijić Samaržija.

Usporedno s izložbom, 50. godišnjica likovne pedagogije u Rijeci obilježena je i objavljivanjem monografije. U njoj su, osim prikaza povijesti likovnog obrazovanja na fakultetima i akademiji u Rijeci, popis profesora i vanjskih suradnika te studentskih aktivnosti i programa. Obuhvaćen je i popis svih diplomiranih studenata u proteklih 50 godina.

Izložba ostaje otvorena do 28. rujna.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙