FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija potpisala "važne ugovore" s Iranom - agencija

Autor: vrad
DAMASK, 10. rujna 2013. (Hina/AFP) - Damask je potpisao "važne ugovore" s Iranom, glavnim saveznikom u susjedstvu, o nabavi prehrambenih i medicinskih proizvoda, izvijestila je u utorak službena sirijska agencija SANA.

"Vlada je potpisala važne ugovore s Iranom kako bi sirijsko tržište opskrbila svime što joj je potrebno što se tiče prehrambenih i medicinskih proizvoda", ističe SANA.

Izvor u vladi je rekao za AFP da "ugovori potpisani prošlog tjedna trebaju opskrbiti sirijsko tržište različitom robom kako stanovnici ne bi trpjeli oskudicu".

Iran je u svibnju otvorio dvije kreditne linije vrijedne četiri milijarde dolara za Damask, a u srpnju još jednu od 3,6 milijarda.

Sirija, gdje se pobuna što je izbila u ožujku 2011. prometnula u građanski rat, pod udarom je niza međunarodnih sankcija uvedenih uglednicima i subjektima režima Bashara al-Assada te u trgovinskom i financijskom poslovanju.

Zbog svog spornog nuklearnog programa Iran je i pod udarom strogog embarga na izvoz nafte i bankovno poslovanje, što guši njegovo gospodarstvo.

Od ožujka 2011. u sirijskom ratu je poginulo više od 100 000 ljudi, više od 2 milijuna je izbjeglo, a četiri milijuna je raseljeno, po podatcima UN-a.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙