FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 10. rujna

Autor: mcur
ZAGREB, 10. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 10. rujna:

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika na kojoj će se raspravljati o dnevnom redu predstojeće saborske sjednice. Nakon sjednice predsjednik Sabora Josip Leko dat će izjavu za medije (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčević, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar branitelja Predrag Matić primit će izaslanstvo grupe "Sunčica", žena u Domovinskom ratu nad kojima je izvršen ratni zločin silovanja. Ministru Matiću bit će uručeno pismo za predsjednika Vlade, u kojemu se iznose stajališta žrtava o selektiranju primjene zakona u RH. Žrtve smatraju da se zakonu o manjinama daje prioritet, za razliku od prešućivanja zakona koji se odnose na žrtve ratnog zločina. Iznose i primjedbe na česte iskaze o ratu kao prošlom završenom vremenu, dok one, kažu, još nemaju status ni prava ratne žrtve, a zločinci žive na slobodi (13 sati, prostorije Ministarstva branitelja, Savska 77).

ZAGREB - U Kliničkoj bolnici Dubrava ministar zdravlja Rajko Ostojić pustit će u rad sustav za intraoperativno snimanje, radiološki uređaj najnovije generacije pod nazivom O-arm. Riječ je o inovativnoj tehnologiji koja će pacijentima omogućiti sigurnije, manje invazivne i brže kirurške zahvate te manju dozu zračenja za osoblje u operacijskoj sali. Novi radiološki sustav vrijedan je 6,2 milijuna kuna, a sredstva je osiguralo Ministarstvo zdravlja (12 sati, Avenija Gojka Šuška 6 , ulaz u Operacijski trakt, prizemlje).

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor posjetit će zagrebačku Zračnu luku, čiji je 35-postotni vlasnik Grad Zagreb. Kosor će se najprije u 10,30 sati sastati s predsjednikom uprave Zračne luke Zagreb d.o.o. Miroslavom Drljačom, s kojim će na sastanku zatvorenom za medije razgovarati o planovima i programima razvoja, dinamici i rokovima gradnje novog putničkog terminala i modernizacije Zračne luke. U 11 sati, uz prisutnost medija, bit će održan susret Kosora s predsjednikom Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb Antom Dujićem. Izjave su predviđene nakon razgovora. Za predstavnike medija osiguran je polazak u 9,20 sati ispred zagrebačke Gradske skupštine (Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Predsjednik Savjeta antifašista Daniel Ivin održat će konferenciju za novinare u povodu izjava kardinala Josipa Bozanića u Svetištu Majke Božje Bistričke i izjava nekih crkvenih velikodostojnika (11 sati, sjedište Savjeta antifašista RH, Ulica Pavla Hatza 16 (prostorija na 1. katu ).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Irena Petričević

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xvl yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙