FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Poruke potpore i ohrabrenja košarkašici stradaloj u prometnoj nesreći

Autor: brad
BEOGRAD, 9. rujna 2013. (Hina) - Tragedija srbijanske košarkaške reprezentativke Nataše Kovačević, kojoj su liječnici u Madžarskoj nakon teške prometne nesreće ovog vikenda morali amputirati lijevu nogu ispod koljena, dospjela je u ponedjeljak na naslovne stranice svih srbijanskih medija, a mladoj košarkašici sa svih strana stižu riječi ohrabrenja i potpore.

Njeni kolege iz muške reprezentacije posvetili su joj pobjedu nad Letonijom na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

"Ovu pobjedu posvećujemo našoj ozlijeđenoj kolegici Nataši Kovačević. Svi smo pogođeni tom tragedijom i svima nam je ona bila u mislima", rekao je kapetan "orlova" Nenad Krstić za Radio-televiziju Srbije (RTS) nakon pobjede u Jesenicama, a istu poruku Nataši su poslali i ostali reprezentativci i trener Duda Ivković.

Nakon operacije, potpuno svjesna što se dogodilo jer se sjeća skoro svih detalja nesreće, Nataša je, kako piše današnji "Blic", iz postelje uzvratila na SMS poruke potpore svom treneru i naciji: “Sve je to život, ne brinite za mene, nemojte se nervirati".

Nataša Kovačević (19) teško je ozlijeđena kad je, putujući s ekipom madžarskog Gera za koji je igrala, doživjela tešku prometnu nesreću u kojoj su poginuli trener Gera Akos Fuzi i menadžer tima Peter Tapodi, a među ozlijeđenim košarkašicama bila je i druga srpska reprezentativka Milica Ivanović. Upravo je ona i izvukla Natašu iz slupanog autobusa koji se prevrnuo kad je vozač nastojao izbjeći izravan sudar s putničkim automobilom.

Zbog težine ozljeda madžarski su liječnici Nataši Kovačević morali amputirati lijevu nogu ispod koljena.

Mladu košarkašicu su odmah nakon operacije posjetili konzulica u Budimpešti Jelena Cvijanović, novi srbijanski ministar sporta Vanja Udovičić, potpredsjednica košarkaškog saveza Srbije Ana Joković i drugi. Uz Natašu su neprestalno i kolegice iz reprezentacije.

Osim srbijanskih košarkašica, u ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeno je još 14 ljudi, a prema saznanjima beogradskih medija, vozač koji je izazvao nesreću uhićen je u bolnici.

"Jedna blistava karijera je prekinuta grubo, jer Nataša Kovačević je tek trebala bljesnuti na vrhunskim reprezentativnim i klupskim takmičenjima. Sada sjajnoj igračici, njenoj obitelji i ljudima od sporta predstoji nova borba", pišu "Večernje novosti"

Nataša Kovačević, rođena je 1994. godine, a stručnjaci su je proglasili jednom od najtalentiranijih i najperspektivnijih košarkašica Srbije. Igrala je za Partizan, Crvenu zvezdu i Voždovac i za sve mlađe reprezentativne selekcije te osvojila brojna priznanja i medalje. U madžarskom klubu Ger Nataša Kovačić je prije nepunih mjesec dana tek započela klupsku internacionalnu karijeru, surovo prekinutu tragičnom prometnom nesrećom.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙