FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 9. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

RIJEKA - Proračun Primorsko-goranske županije je stabilan i održiv, te će biti povećan rebalansom za ukupno 31,4 milijuna kuna, a taj će novac biti raspoređen za domove za starije i nemoćne, zdravstvene ustanove, hitnu medicinu i druge obaveze, najavio je danas župan Zlatko Komadina. Nakon rebalansa ovogodišnji proračun iznosit će 358,8 milijuna kuna, a od potrebnih 31,4 milijuna kuna, 27,7 milijuna kuna namaknut će se od neutrošenih sredstava iz prošle godine, rekao je na konferenciji za novinstvo pročelnik županijskog Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat. Župan Komadina istaknuo je kako nedavna reorganizacija županijske uprave nije povećala troškove te da su izdvajanja za zaposlene smanjena za 200.000 kuna, odnosno da ove godine nije isplaćen regres. Komadina je rekao da su ovogodišnji turistički rezultati u županiji bolji nego u prošloj godini. U Primorsko-goranskoj županiji u kolovozu je bilo 607.705 turista i oko 4 milijuna noćenja, što je 7 posto više turista i 3 posto više noćena u odnosu na isti mjesec lani. Od siječnja do kraja kolovoza ove godine, na Kvarneru se odmaralo 1,82 milijuna turista, koji su ostvarili 10,4 milijuna noćenja, pa je turista, kao i njihovih noćenja bilo 2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

KUTINA - U sudaru kombija i kamiona danas oko 10 sati u kutinskom prigradskom naselju Repušnica poginule su četiri osobe, a više ih je ozlijeđeno. U tijeku je policijski očevid, a na mjestu nesreće je i državni odvjetnik. Kombi i kamion s prikolicom su se sudarili na staroj cesti između Popovače i Kutine, koja je nedavno rekonstruirana. Zbog nesreće županijska cesta 3124 kod Repušnice je zatvorena za promet. Osobna vozila prometuju obilazno lokalnim prometnicama, a teretna su vozila preusmjerena na autocestu A3 između čvorova Popovača i Kutina.

ZAGREB - Zagrebačka kazališta za djecu u novoj sezoni pripremila su brojne nove premijerne naslove, a osim novih predstava, na njihovim će se repertoarima naći uspješnice iz ranijih sezona namijenjene djeci svih dobnih skupina. Kazalište Mala scena prvu premijeru ima već 12. rujna, predstavu "Smiješno čudovište" japanskog autora Asaya Fujite u režiji Ane Prolić. Kako ističu iz Male scene, predstava je namijenjena djeci od 5 godina naviše, mladima i odraslima, a u njoj će prvi put u povijesti profesionalnoga hrvatskog glumišta glavnu ulogu igrati slijepa glumica, Dajana Biondić. Slijedi međunarodni projekt za mlađe od devet godina starosti, "Sudbinske priče", čija će premijera biti 15. listopada u Švedskoj pod palicom danskoga redatelja i pisca, dok će u Zagrebu premijeru imati početkom studenoga.

ZAGREB - Dopunski izbori za članove općinskih vijeća Peteranca, Petrijanca i Kotoribe iz reda pripadnika romske manjine, planirani za nedjelju, 22. rujna - neće se održati, jer nadležna izborna povjernstva nisu zaprimila niti jedan prijedlog kandidacijskih listi, priopćilo je danas Državno izborno povjerenstvo (DIP). Dopunski izbori 22. rujna održat će se samo u međimurskoj općini Podturen, gdje će pripadnici romske manjine iz svojih redova birati jednog člana općinskog vijeća. O činjenici da nisu zaprimila ni jedan prijedlog kandidacijskih list, nadležna će izborna povjerenstva izvijestiti hrvatsku Vladu, koja je raspisala izbore, kažu u Državnom izbornom povjerenstvu. Prijedlozi kandidacijskih lista u izbornim su povjerenstvima trebali biti zaprimljeni najkasnije 5. rujna 2013. do 24 sata. U nedjelju, 22. rujna održat će se prijevremeni izbori za zamjenika općinskog načelnika Kneževih Vinograda iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

GOSPIĆ - Policija je iz napuštene kuće u općini Vrhovine na području Seoca, uklonila više od četiri tisuće komada streljiva, oko 18 kilograma privrednog eksploziva i tri ručne bombe, izvijestila je danas ličko-senjska policija. Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava u svojoj napuštenoj kući u općini Vrhovine, policiji je u petak dojavila vlasnica kuće, koja ondje ne živi. Policajci za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske pronašli su 4.134 komada streljiva, 18,3 kg privrednog eksploziva i tri ručne bombe. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su odnesena i pohranjena u policijsko skladište, a kasnije će biti uništena.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙