FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sicilija: U petak i subotu doplovilo više od 700 izbjeglica

Autor: mhaj
RIM , 7. rujna 2013. (Hina/AFP) - Talijanska obalna straža i mornarica izvijestile su da su u petak i subotu blizu obala Sicilije spasili više od 700 migranata i izbjeglica, većinom podrijetlom iz Sirije.

Oštećeno plovilo s 207 migranata, doplovilo je noću na subotu do Lampeduse. U skupini je bilo 35 žena, među kojima dvije trudnice i šestero djece, podrijetlom iz Nigerije, Gane i Eritreje, rekli su pripadnici obalne straže.

Drugo plovilo locirano je na oko 110 km od Lampeduse. Na njemu je bilo 212 osoba, među kojima 32 žene i osmero djece. Četiri su osobe - otac, njegova supruga i dvoje male djece u teškom stanju hitno prevezene u najbližu bolnicu.

U petak su u dvjema brodicama u blizinu Auguste, nedaleko od Sirakuze iz Sirije i Egipta stigla 293 migranta, izvijestile su lokalne vlasti.

S obzirom na dobre meteorološke uvjete i manji broj sukoba u Siriji i u Egiptu, broj migranata iz tih dviju zemalja uvišestručio se posljednjih nekoliko mjeseci na krajnjem talijanskom jugu. Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je u Italiju do kraja kolovoza iz Sirije stiglo gotovo 3.000 izbjeglica iz Sirije. Većina ih se iskrcala u Sirakuzi, u istočnom dijelu Sicilije.

(Hina) xmh yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙