FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog Sirije i Kongresa Obama otkazao put u Kaliforniju

Autor: rtom
SANKT PETERBURG, 5. rujna 2013. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama otkazao je put u Kaliforniju početkom idućeg tjedna kako bi pred Kongresom branio svoj plan vojnog udara na sirijski režim, objavila je u četvrtak Bijela kuća.

"Put predsjednika u Kaliforniju otkazan je. Ostat će u Washingtonu i raditi na rezoluciji o Siriji predstavljenoj Kongresu", objavio je dužnosnik Bijele kuće iz Sankt Petreburga gdje Obama do petka navečer sudjeluje na sastanku šefova država i vlada zemalja članica G20.

Ranije u četvrtak, jedan je Obamin suradnik rekao da će predsjednik iz Rusije telefonski razgovarati sa zastupnicima u Kongresu kako bi ih privolio da glasuju za vojnu intervenciju na režim predsjednika Bašara al-Asada optuženog za kemijski napad 21. kolovoza.

Unatoč potpori republikanskih vođa u Kongresu, brojni su zastupnici izrazili dvojbe u primjerenost oružane akcije. Ni Obamini demokrati, koji su manjina u Kongresu, nisu jedinstveni.

Zabrinjavajuć je i podatak da Senat kojim dominiraju Obamini saveznici, nije potpuno pristao na intervenciju iako je povjerenstvo Senata u srijedu odobrilo napade. Očekuju se burne sjednice idućeg tjedna kada Kongres službeno počne s radom nakon ljetnog odmora.

(Hina) xrt ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙