FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjska HVIDR-a traži hitno uklanjanje dvojezičnih ploča

Autor: vsik
OSIJEK , 4. rujna 2013. (Hina) - Čelnici Osječko-baranjske i osječke HVIDR-e zatražili su danas hitno uklanjanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, poručivši kako podupiru i njihovo nasilno skidanje ako ih nadležni sami ne uklone.

"Mi smo za nasilno uklanjanje ploča ukoliko ih nadležni ne odluče sami ukloniti", rekao je predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Najavio je da predstavnici osječke i županijske HVIDR-e sutra u 14 sati dolaze u Vukovar na sastanak svih hrvatskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, koji organizira Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Naglasio je da osječka HVIDR-a više ne želi mirno promatrati "kako se ruše krvavo stečene tekovine i nanosi bol obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije ili su ih pokopali".

"Nitko od nas ne želi ukinuti prava nacionalnim manjinama, ali aktualna vlast je morala shvatiti kako nije vrijeme da se u Vukovaru na teške rane stavlja ćirilica i inat", poručio je Kolobarić. Dodao je kako su u HVIDR-i vjerovali da će se hrvatski i srbijanski političari "ipak dogovoriti o nečemu što je postalo izuzetno opasno".

"Ploče se moraju ukloniti", istaknuo je i predsjednik osječko-baranjske HVIDR-e Damir Varaždinac, ustvrdivši kako nitko nema pravo zaboraviti teška stradanja Vukovaraca i svih hrvatskih stradalnika.

(Hina) xvsik ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙