FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija i Španjolska odbacuju razgovore o Gibraltaru

Autor: mhaj
LONDON/MADRID, 3. rujna 2013. (Hina) - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague i španjolski ministar vanjskih poslova Jose Manuel Garcia-Margallo kazali su u utorak kako za sada nema izgleda za pregovore o suverenitetu Gibraltara, prenosi BBC.

Hague je pred donjim domom britanskog parlamenta rekao kako britanska vlada nikad ne bi pregovarala o suverenitetu Gibraltara ne poštujući njegovo stanovništvo. Također je rekao da Gibraltar želi ostati britanski, no istaknuo je da Velika Britanija još uvijek želi razgovarati o nekim stvarima kako bi se riješile i posljednje razmirice oko granica sa Španjolcima.

"Gibraltar je britanski i želi da tako i ostane, a mi to poštujemo i nikad o njegovu suverenitetu nećemo pregovarati mimo želja gibraltarskih stanovnika, na način na koji je to učinila prethodna vlada", rekao je Hague pred članovima donjeg doma parlamenta. Gibraltar je pod vladavinom Velike Britanije od 1713., no Španjolci dovode u pitanje britanski suverenitet.

Njegov španjolski kolega Garcia-Margallo rekao je španjolskom parlamentu kako "sada nije vrijeme" za pregovore o pitanju suvereniteta.

Garcia-Margallo rekao je kako smatra da nije vrijeme za pregovore o suverenitetu te da će, kad za to dođe vrijeme trebati održati "povjerljive razgovore" koji neće biti ni pod kakvim povećalom.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙