FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu Eurofleurs 2013.- prvenstvo mladih florista

Autor: zjur
SPLIT, 3. rujna 2013. (Hina) - U Splitu sutra počinje Europsko prvenstvo mladih florista Eurofleurs 2013. na kojem je prijavljeno 12 natjecatelja iz 12 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati 23-godišnji Josip Novak iz Trnovca Bartolovečkog.

"Ovo će natjecanje zapravo biti promidžba cvjećarske struke i naše kulturne baštine. Sretni smo što ćemo publici pokazati kako Split izgleda u cvijeću, rekla je Marija Crnarić predsjednica Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore danas u Splitu na predstavljanju Eurofleurs 2013. Prvenstvo će se održati na tri lokacije: u Dioklecijanovim podrumima, Galeriji Meštrović i na splitskoj Rivi.

Split ima tradiciju natjecanja florista. Prije nego smo postali članovi europske asocijacije florista trebali smo ispuniti dvadesetak kriterija, a jedan od njih je upravo ta tradicija natjecanja florista. U Splitu je imamo punih 38 godina", rekla je Crnarić.

Natjecanje će se održati u šest kategorija među ostalima teme su "Čarobna Hrvatska" ," Gozba za Dioklecijana i Prisku " "Jadransko vjenčanje- Miljenko i Dobrila".

Svečano službeno otvorenje Eurofleursa 2013. bit će u četvrtak popodne na Peristilu gdje će se održati parada natjecatelja.

Na završanoj večeri u subotu u večernjim satima u Galeriji Meštrović bit će održan Gaden party i dodjela nagrada.

Slovenac Simon Ogrizek iz Tehničkog komiteta rekao je kako će on na tom natjecanju imati ulogu "policajca" koji treba paziti da se sve odvija u redu.

"Uvjeren sam kako će ovogodišnje natjecanje u Splitu biti najbolje do sada. Sve me to veseli jer Split postaje najbolja cvjećarnica", kazao je Ogrizek.

Na natjecanju je prijavljeno 12 natjecatelja iz Belgije, Norveške, Nizozemske, Španjolske, Danske, Njemačke, Češke, Slovenije, Rusije, Poljske, Velike Britanije i Hrvatske. Natjecatelji su uglavnom mladi ljudi do 25 godina starosti.

Organizator Eurofleursa 2013. su Grad Split, Hrvatska obrtnička komora (HOK), FLORINT-Međunarodna organizacija florista, te Smithers Oasis, dok je pokrovitelj predsjednik Ivo Josipović.

Do sada je akreditirano 30 novinara iz devet zemalja.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙