FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Jovanović predao uporabnu dozvolu za Zdravstvenu školu u Splitu

Autor: pgas
SPLIT, 2. rujna 2013. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Splitu predao uporabnu dozvolu za novoizgrađenu Zdravstvenu školu koja će, kako je najavljeno, službeno biti otvorena sljedećeg tjedna.

U projekt je uloženo 62,5 milijuna kuna, čime splitska Zdravstvena škola nakon 60 godina postojanja prestaje biti podstanar.

Predajuću uporabnu dozvolu, ministar Jovanović je istaknuo kako se radi o povijesnom događaju ne samo za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku.

"Split je nakon desetljeća podstanarstva dobio Zdravstvenu školu koja po opremljenosti i uvjetima rada nadmašuje hrvatske okvire te je se može svrstati u europske okvire“, rekao je Jovanović. Naglasio je kako će ova škola doprinijeti unaprjeđenju školovanja zdravstvneog kadra u Splitu.

Jovanović je istaknuo kako u poređenju sa Europom, Hrvatskoj nedostaje liječnika, ali još više nedostaje medicinskih sestara i srednjeg medicinskog kadra.

"U odnosu na stanje u Hrvatskoj, u Splitsko-dalmatinskoj županiji nedostaje još više medicinskih sestara", upozorio je Jovanović, dodavši kako će splitska Zdravstvena škola obrazovati upravo takav srednji medicinski kadar i medicinske sestre.

"Osim toga, ova će škola omogućiti i cjeloživotno učenje i usavršavanje i na taj će način omogućiti da svi stanovnici Splitsko-dalmatinske županije imaju još bolju zdravstvenu zaštitu", dodao je ministar.

I splitski gradonačelnik Ivo Baldasar istaknuo je kako je ova škola kapitalni objekt ne samo za Splitsko-dalmatinsku županiju nego i za Hrvatsku.

Nakon predaje uporabne dozvole po prvi je puta u novoizgrađenom objkektu splitske Zdravstvene škole održana i sjednica nastavničkog vijeća te srednješkolske ustanove.

(Hina) xpgas ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙