FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotor: Hrvati u Crnoj Gori proslavili obljetnicu HGI-a

Autor: dvla
KOTOR, 1. rujna 2013. (Hina) - Hrvatska građanska inicijativa (HGI), stranka koja okuplja crnogorske Hrvate, proslavila je u subotu Dan utemeljenja stranke.

"Iza nas u prethodnoj godini su značajne aktivnosti, jer smo imali lokalne izbore u Kotoru i Tivtu, kao i parlamentarne izbore na državnoj razini, na kojima smo zahvaljujući vašoj podršci ostvarili zapažene rezultate", rekla je predsjednica stranke i ministrica u crnogorskoj vladi Marija Vučinović pozdravljajući okupljene članove, simpatizere i goste.

"Zadovoljstvo nam je još veće zato što nam je rejting u jednoj stabilno uzlaznoj putanji, što nam potvrđuju agencije koje se bave istraživanjem javnog mnijenja", dodala je.

"Vaše povjerenje nam je potvrda da ste u nama prepoznali dosljednost našeg programskog opredeljenja, koje se prvenstveno tiče očuvanja identiteta, vjere, kulture i običaja našeg naroda, tradicije uopće. Želja nam je da i dalje sa nevladinim udrugama koje nose hrvatski predznak jačamo položaj Hrvata u Crnoj Gori, kroz razne kultune manifestacije, a s predstavnicima Hrvatske, naše matične države, podržavat ćemo razvoj dobrosusjedskih odnosa i aktivno sudjelovati u njima", rekla je Vučinović.

Ona je također najavila da će u srijedu, 4.rujna hrvatski predsjednik Ivo Josipović službeno posjetiti obnovljeni Dom kulture u Donjoj Lastvi i razgovarati sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Boki kotorskoj.

Veleposlanica RH u Crnoj Gori Ivana Sutlić Perić čestitajući jedanaestu obljetnicu stranke podsjetila je kako je i službeno nazočila osnivačkoj Skupštini HGI-a 2002. godine.

"Nisam bila sigurna da će to imati tako veliki uspjeh kao što sada ima i ne samo kao parlamentarna stranka nego i kao uspjeh naše predsjednice stranke koja je članica vlade", kazala je veleposlanica Sutlić Perić.

Hrvatska građanska inicijativa, jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori, osnovana je 2002. godine. Stranka je na posljednjim parlamentarnim izborima ostvarila povijesni rezultat osvajanjem jednog zastupničkog mandata te je postala dio koalicijske vlasti, a predsjednica HGI-a Vučinović postala je ministrica u crnogorskoj vladi.

(Hina) xmmar ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙