FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 31. kolovoza do ponedjeljka 2. rujna

Autor: kgab
ZAGREB, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 31. kolovoza do ponedjeljka, 2. rujna.

SUBOTA, 31. kolovoza

--------------------

DAMASK - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon najavio je da će UN-ovi istražitelji napustiti Siriju u subotu i podnijeti mu izvješće o rezultatima istrage o kemijskom napadu.

NEDJELJA, 1. rujna

------------------

BLED - Globalne promjene u Europi i svijetu glavna su tema ovogodišnjeg, osmog po redu, Bledskog strateškog foruma na kojemu će od nedjelje do utorka sudjelovati ukupno oko 500 sudionika iz svijeta politike, gospodarstva, znanosti te predstavnici međunarodnih organizacija iz više od 50 zemalja. Trodnevni skup na Bledu započinje u nedjelju Forumom mladih, raspravom mladih stručnjaka o položaju mlade generacije u Europskoj uniji te prilikama koje joj pružaju digitalna revolucija i nova pravila poslovanja.

PONEDJELJAK, 2. rujna

---------------------

DUBROVNIK - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko nazočit će sastanku Predsjedništva Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

BLED - Drugog dana Bledskog strateškog foruma razgovarat će se u organizaciji slovensko-ruskog gospodarskog vijeća održati forum o poslovanju u Rusiji i Srednjoj Aziji, s naglaskom na energetici i novim tehnologijama. Središnji dio Bledskog foruma započinje u ponedjeljak popodne. Sudionike će pozdraviti slovenska premijerka Alenka Bratušek i ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, a održat će se više panel-rasprava o političkim i gospodarskim promjenama u svijetu i Europi te izazovima s kojima se, u svjetlu ekonomske krize i institucionalnih izazova, u svom budućem razvoju susreće Europska unija kako bi osigurala demokratsku legitimnost, ali i ekonomsku konkurentnost na globalnom planu. Drugoga dana na forumu će sudjelovati i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

BRUXELLES - Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen održat će tiskovnu konferenciju.

KAIRO - Arapski ministri vanjskih poslova sastat će se u sjedištu Arapske lige u Kairu kako bi razgovarali o stanju u Siriji.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙