FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat odustaje od raspuštanja Muslimanskog bratstva

Autor: akoz
KAIRO, 28. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Egipat ne bi trebao zabraniti Muslimansko bratstvo ili ga isključiti iz političkih procesa nakon što je vojska svrgnula Muhameda Mursija, rekao je prijelazni egipatski premijer u utorak ublaživši državnu retoriku u odnosu na tu islamističku skupinu.

Promjena stava potiče nagađanja da se vlada priprema za moguće političko rješavanje krize. Hazem el-Beblawi je 17. kolovoza ocijenio je da bi se najstariju, i vjerojatno najorganiziraniju, islamističku skupinu arapskog svijeta trebalo raspustiti i rekao da vlada razmatra tu zamisao.

On je svoj prijedlog iznio ministru za društvena pitanja koji je odgovoran za odobravanje rada nevladinih organizacija.

U razgovoru za državnu novinsku agenciju u utorak navečer, Beblawi je izgleda ustuknuo rekavši da bi vlada umjesto toga trebala nadgledati skupinu i njeno političko krilo te da će djelovanja njenih članova odrediti njenu sudbinu.

"Raspuštanje stranke ili skupine nije rješenje i nije ispravno donositi odluke u nemirnim okolnostima", prenijela je agencija MENA Beblawijevu izjavu. "Bolje nam je nadzirati stranke ili skupine u okviru političkih djelovanja bez da se raspuste ili djeluju u tajnosti", rekao je.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙