FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sally Pearson i Pitkämäki na Hanžekovićevom memorijalu

Autor: imli
ZAGREB, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Na ovogodišnjem Međunarodnom IAAF atletskom mitingu, koji će se 3. rujna održati u Sportskom parku Mladosti na Savi, nastupit će i aktualna olimpijska pobjednica na 100 metara prepone Australka Sally Pearson.

Bit će to drugi nastup Pearson na "Hanžeku" na kojem je 2011. godine pobijedila s rezultatom 12.68. To će Australki biti i prigoda da u konkurenciji Amerikanki Dawn Harper, Kellie Wells i Queen Harrison još jednom napadne rekord mitinga kojeg je 1999. godine rezultatom (12.60) postavila Kazahstanka Olga Šišigina.

Već je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. osvojila srebro, u utrci u kojoj je foto-finiš odlučivao o raspodjeli medalja. A onda je ušla u pobjedničku seriju. Pearson je olimpijska pobjednica iz Londona 2012., svjetska je prvakinja iz Daegua 2011., te ovogodišnja svjetska doprvakinja iz Moskve. Sally Pearson je 2011. proglašena najboljom atletičarkom svijeta, naslijedivši na tronu našu Blanku Vlašić.

Svoj dolazak na Hanžeka potvrdio je i finski kopljaš Tero Pitkämäki, koji je nedavno na mitingu u njemačkom Bad Köstritzu bacio koplje do rekorda sezone – 89.03 metara. Tero Pitkämäki je svjetski je prvak iz Osake 2007. i srebrni sa nedavnog SP u Moskvi, te brončani sa OI u Pekingu 2008.

Bacanje koplja, koje se nakon niza godina vraća na Miting, postaje tako jedan od najvećih šlagera cijelog natjecanja, jer na startnoj listi su već otprije Andreas Thorkildsen (NOR), Julius Yego (KEN), Antti Ruuskanen i Ari Mannio (FIN).

(Hina) xmšar yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙