FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thaci isključio mogućnost razgovora s Dačićem o biračkim listićima

Autor: ilov
PRIŠTINA, 26. kolovoza 2013. (Hina/APA) - Predsjednik kosovske vlade Hashim Thaci u ponedjeljak je, dan uoči susreta sa svojim srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem u Bruxellesu, isključio mogućnost razgovora o izgledu biračkih listića na lokalnim izborima na Kosovu.

To nije pitanje nadležnosti vlade, izjavio je Thaci kako su prenijeli kosovski mediji. Prema njegovim riječima, za izgled glasačkih listića na lokalnim izborima u studenome nadležno je državno izborno povjerenstvo.

Kosovski mediji izvijestili su krajem prošlog tjedna da se državno izborno povjerenstvo još nije bavilo izgledom glasačkih listića te da se čeka susret Thacija i Dačića.

Dačić se pak nekoliko puta posljednjih dana izjasnio za "neutralni" izgled listića, tražeći da na njima ne smije biti naziv "Republika Kosovo". U protivnom, kosovski Srbi će bojkotirati izbore, zaprijetio je Dačić.

Thaci, koji tvrdi da glasački listići nisu tema susreta, najavio je da će teme razgovora koji će se u utorak održati u Bruxellesu pod pokroviteljstvom povjerenice EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton, biti pitanja telekomunikacija, opskrbe strujom i provedbe onoga što je ranije dogovoreno.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙