FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hagel: SAD će djelovati u Siriji samo u okviru međunarodne zajednice

Autor: ilov
JAKARTA, 26. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Američke Države djelovat će u Siriji samo u suradnji s međunarodnom zajednicom i u okviru prava glede navodnog korištenja kemijskog oružja, izjavio je u ponedjeljak u Jakarti američki ministar obrane Chuck Hagel.

Hagel je, govoreći o sirijskom problemu tijekom posjeta Indoneziji, odbio razgovarati o vojnim opcijama koje eventualno razmatra Bijela kuća, kao i o tome je li vojni odgovor na upotrebu kemijskog oružja u Siriji vjerojatan.

"Sjedinjene Države razmatraju sve opcije glede stanja u Siriji. Surađujemo s našim saveznicima i s međunarodnom zajednicom", rekao je Hagel na tiskovnoj konferenciji u Jakarti.

"Analiziramo obavještajne podatke i saznat ćemo činjenice. I ako se poduzme neka akcija, to će biti u dogovoru s međunarodnom zajednicom i u okviru prava", dodao je.

Jedan viši američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je kako Hagel namjerava razgovarati o Siriji sa svojim britanskim i francuskim kolegama. Prema riječima toga dužnosnika, raste uvjerenje da su sirijske vlasti upotrijebile kemijsko oružje protiv civila u predgrađima Damaska i da su odugovlačile u davanju odobrenja inspektorima UN-a da posjete mjesto napada.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙