FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Devet osoba uhićeno pod sumnjom za višemilijunski kriminal

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. kolovoza 2013.(Hina) - Devet osoba uhićeno je u ponedjeljak na području Tuzle u velikoj policijskoj akciji usmjerenoj protiv organizirane kriminalne skupine čiji su pripadnici umiješani u carinske i porezne utaje, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu navedeno je kako su uhićeni osumnjičeni za višemilijunski kriminal, a tijekom policijske akcije pretraženo je sedamnaest lokacija na širem tuzlanskom području.

Izrijekom je spomenuto ime Sedineta Karića, koji je ranije već osuđen zbog šverca tekstilnom robom i trenutačno je na izdržavanju zatvorske kazne, a policija ga je privela u trenutku kada je boravio na dopustu.

Karić je 2010. godine zbog porezne utaje pravomoćno osuđen na pet godina zatvora te na novčanu kaznu od 25 tisuća eura, a oduzeta mu je i imovina vrijedna više od 1,3 milijuna eura.

Tužiteljstvo BiH navedelo je kako su nova uhićenja rezultat višemjesečne istrage.

"Radi se o organiziranom kriminalu u procesu uvoza velikih količina robe iz inozemstva u Bosnu i Hercegovinu za koju su utajene i nisu plaćene odgovarajuće pristojbe, a lažno je prikazivano da je vrijednost uvezene robe višestruko manja", pojašnjeno je iz državnog tužiteljstva BiH iz kojega su naveli i to kako su odlučni nastaviti obračun s organiziranim kriminalnom, a posebice onim koji podriva ekonomsku stabilnost zemlje.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙