FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pulski SDP protiv komercijalizacije Bunarine

Autor: sfab
PULA, 24. kolovoza 2013. (Hina) - Nismo za komercijalizaciju Bunarine, ali smo apsolutno protiv toga da Grad Pula ulazi u posao s privatnom tvrtkom, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare povjerenik Gradskog odbora SDP-a Pule Danijel Ferić.

Njegova je to reakcija na najavu da će Grad Pula zajedno s tvrtkom Uljanik Standard urediti i brinuti o popularnoj pulskoj lučici Bunarini. „Očekujemo od Grada da raspiše javni natječaj kroz koji će se za revitalizaciju Bunarine, za koju se i mi zalažemo, odabrati najbolji ponuđač", kazao je Ferić i dodao da Gradu nije mjesto s privatnim tvrtkama, već da prvenstveno služi kao servis građanima i pomoć u ishodovanju potrebnih dozvola privatnim tvrtkama i obrtnicima.

„Ako Grad uđe u posao s Uljanik Standardom, pitamo se hoće li na sličan način ući u posao s posrnulom Puljankom i primjerice opskrbljivati vrtiće namirnicama, ili će sklopiti posao s Urbisom koji bi mogao projektirati za Grad, ili će pak s nekim građevinarom osnovati tvrtku i uređivati gradske fasade", upitao je Ferić i dodao kako sigurno u Puli postoje brojni poduzetnici i obrtnici sa sjajnim idejama kojima bi Grad onda mogao ući u zajednički posao.

Podsjetio je da je Uljanik, a Uljanik Standard njegova je tvrtka, nakon pretvorbe prestao biti državnom tvrtkom, te dodao da osobno nema ništa protiv Uljanika koji možda ima moralno pravo da upravlja Bunarinom, međutim, kako je naglasio, zakon bi trebao biti jednak za svih i Uljanik bi se poput ostalih ponuđača mogao javiti na natječaj za koncesiju za upravljanje Bunarinom.

(Hina) xppul ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙