FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za subotu, 24. kolovoza

Autor: vlar
ZAGREB, 24. kolovoza 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za subotu, 24. kolovoza:

LIPOVLJANI - Lipovljanski susreti, tradicionalna trodnevna manifestacija nacionalnih manjina Republike Hrvatske. Posjetitelje očekuju prezentacije tradicijskih obrta, sajam rukotvorina, predstavljanje narodnih nošnji i gastronomije nacionalnih manjina te niz drugih kulturnih sadržaja. Predsjednik Republike Ive Josipović obići će Lipovljane i nazočiti toj tradicionalnoj manifestaciji. U 19,15 sati razgledat će štandove izlagača sudionika Lipovljanskih susreta (park u Lipovljanima), a u 20 sati nazočiti svečanosti otvaranja Lipovljanskih susreta 2013. (rukometno igralište u Lipovljanima).

ZADAR - "Veliki meštar", novi film hongkoškog redatelja Wonga Kar-waija, otvorit će 4. izdanje Avvantura Festivala Film Forum Zadar koji će se održati od 24. do 31. kolovoza. Film Wonga Kar-waija prikazuje čast cijenjenog japanskog skladatelja Shigerua Umebayashija, koji je autor glazbe za film i član žirija ovogodišnjeg natjecateljskog programa. Na otvaranju će sudjelovati direktor festivala Sergej Stanojkovski, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i veleposlanica Republike Austrije Andrea Ikić-Böhm (21,30 sati, Poljana pape Ivana Pavla II.)

Avvantura Festival Film Forum Zadar u svojim programima prikazat će niz renomiranih naslova s međunarodnih festivala, a među njima i nekoliko zapaženih hrvatskih filmova. "Obrana i zaštita" redatelja Bobe Jelčića bit će prikazana u glavnom programu, koji je ove godine orijentiran na europske koprodukcije, dok će "U braku sa švicarcem" Arsena Oremovića biti prikazan u natjecateljskom programu Prvog i drugog filma. "Okupacija, 27. slika" Pave Marinkovića prikazat će se u dokumentarnom programu. U natjecateljskom programu kratkometražnog filma bit će prikazani "Teleport Zovko" Predraga Ličine i "Lilli na mjesecu" redateljice Doroteje Vučić.

telefon: 01/4808 600, 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xkt/xvl ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙