FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbijska vlada optužuje FARC da se miješa u prosvjede

Autor: sbak
BOGOTA, 23. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Pripadnici kolumbijskog gerilskog pokreta FARC umiješali su se u prosvjede poljoprivrednika koji su postali nasilni, rekao je kolumbijski ministar obrane Juan Carlos Pinzon.

Sukobi policije i prosvjednika postali su nasilni nakon što je policija pokušala ukloniti zapreke sa cesta. Policija je na prosvjednike ispaljivala suzavac a oni su odgovarali kamenjem i eksplozivnim napravama.

"Svi znaju da se pripadnici FARC-a (Oružanih revolucionarnih snaga Kolumbije) infiltriraju u ovakve prosvjede i izazivaju nered...Budimo iskreni, poljoprivrednici, radnici, vrijedni ljudi nisu spremni bacati eksploziv na policiju i paliti automobile", rekao je Pinzon novinarima u Bogoti.

Proizvođači krumpira, kukuruza i mlijeka tjedan dana prosvjeduju tvrdeći da im ugovori o slobodnoj trgovini s EU i SAD otežavaju tržišnu utakmicu s jeftinijim proizvodima koji stižu iz uvoza.

FARC, koji je 1964. počeo svoju borbu tvrdeći da se protivi nejednakostima na podučju agrara, početkom tjedna objavio je priopćenje u kojem podržava prosvjed. Gerilska skupina trenutno pregovara na Kubi s predstavnicima kolumbijske vlade kako bi okončala skoro polustoljetni sukob.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙