FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jeruzalemske Crkve osuđuju palenje crkava u Egiptu

Autor: vrad
VATIKAN, 22. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Poglavari kršćanskih vjerskih zajednica u Jeruzalemu, kolijevci kršćanstva, osudili su "neviđeni skandal" oskvrnjivanja i paljenja crkava u Egiptu, u apelu koji je u četvrtak objavio vatikanski dnevni list.

"Mi, patrijarsi i poglavari Crkava u Jeruzalemu, s velikom zabrinutošću pratimo strašno stanje u Egiptu koji trpi unutarnje podjele, terorizam i planirane napade na nedužne ljude, kako kršćane, tako i muslimane", ističu predstavnici Katoličke, Protestantske i Pravoslavne crkve u tom apelu koji prenosi Osservatore Romano.

"Oskvrnjivanje i paljenje crkava neviđen je skandal i protivi se vrijednostima snošljivosti kojima se Egipat vodio stoljećima", dodaje se u apelu.

"Cijenimo što su mnogi (egipatski) muslimani stali uz svoje kršćanske sugrađane u obrani crkava i ustanova", ističe se u izjavi poglavara kršćanskih zajednica.

Desetci krišćanskih crkava, trgovina, škola i ustanova uništeni su i zapaljeni zadnjih tjedana. Čelnici Egipatskih koptskih Crkava osudili su "terorizam" koji nad njima provode pripadnici Muslimanskog bratstva, istodobno ističući da je većina muslimana solidarna s kršćanima i da pruža pomoć vojnim vlastima.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙