FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi skandal u britanskom bankovnom sektoru

Autor: mpuk
LONDON, 22. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Britanske banke našle su se u središtu novog skandala nakon što su regulatorne vlasti priopćile da moraju platiti kaznu od 1,3 milijarde funti (1,5 milijardi eura) na ime kompenzacija milijunima klijenata kojima su prodavale osiguranje za kreditne kartice i za zaštitu identiteta.

Britanska agencija za kontrolu i nadzor financijskog sektora (FCA) priopćila je da je dogovorila paket kompanzacija s izdavateljem polica osiguranja Card Protection Plan Limited (CPP), kao i s 13 banaka i kartičnih kompanija.

Među njima su Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, kao i Lloydsova podružnica Bank of Scotland.

Vlasnike kreditnih kartica nagovaralo se da plaćaju od 30 do 80 funti godišnje za osiguranje, navodi regulator.

Skupina kompanija upletenih u skandal obuhvaća i kompanije Canada Square Operations, Capital One, Clydesdale Bank, Home Retail Group Insurance Services, MBNA, Morgan Stanley, Nationwide Building Society, Santander i Tesco Personal Finance.

FCA je objavio da je s kompanijama postigao sporazum koji će omogućiti isplatu kompenzacije klijentima.

"Sedam milijuna klijenata koji su kupili i obnovili 23 milijuna polica uskoro će od CPP-a dobiti pismo u kojem će im dostaviti više informacija o tom procesu. Ukupni iznos naknada mogao bi dosegnuti 1,3 milijarde funti", navodi se u priopćenju.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙