FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazil zapošljava 4000 kubanskih liječnika

Autor: bnov
BRAZILIJA, 22. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Brazilska vlada je zaposlila 4000 kubanskih liječnika u okviru programa zapošljavanja stranih liječnika osmišljenog zbog pomanjkanja radne snage u javnom sektoru, objavilo je u srijedu brazilsko ministarstvo zdravstva .

Ministar zdravstva Alexandre Padilha potpisao je sporazum o suradnji putem Panameričke zdravstvene organizacije kako bi se pristupilo kolektivnom zapošljavanju bez uplitanja kubanske vlade.

"Zahvaljujući tom sporazumu s Kubom, primili smo liječnike koji odgovaraju kriterijama utvrđenim u ministarstvu zdravstva. Ministarstvo je tražilo liječnike s profesionalnim i međunarodnim iskustvom, posebice u zemljama portugalskog govornog područja", obznanilo je ministarstvo novinarima.

Prva skupina od 400 liječnika stići će u zemlju krajem sljedećeg tjedna i biti na procjeni tri tjedna. Ostatak će doći u skupinama do kraja godine.

Vlada će svakom kubanskom liječniku isplatiti iznos od 10.000 reala (oko 3140 eura) u okviru programa "Više liječnika", pokrenutog u srpnju, kojemu je cilj zaposliti liječnika u manje atraktivnim gradovima u unutrašnjosti zemlje ili na periferiji velikih metropola.

Četiri tisuće kubanskih liječnika radit će u 700 mjesta na sjeveru i sjeveroistoku Brazila, u najsiromašnijim područjima zemlje koja pate od teškog deficita zdravstvenih službi.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙