FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 21. kolovoza

Autor: rtom
ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 21. kolovoza:

BRUXELLES - Izvanredni sastanak ministara vanjskih poslova EU-a, na kojem sudjeluje i šefica hrvatske diplomacije Vesna Pusić, kako bi se razmotrilo stanje u Egiptu i usuglasilo zajedničko stajalište. Predsjednici Europskog vijeća Herman Van Rompuy i Europske komisije Jose Manuel Barroso iznijeli su mogućnost da EU "preispita svoje odnose" s Kairom u slučaju nastavka nasilja. Jedna od opcija je ukidanje financijske pomoći koju je EU odobrio krajem prošle godine, a radi se o pet milijardi eura u korist Egipta za razdoblje 2012-2014.

BEČ - Talijanski premijer Enrico Letta sastaje se s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom.

KAIRO - Sud u Egiptu razmotrit će zahtjev za puštanjem na slobodu svrgnutog predsjednika Hosnija Mubaraka. Sud će zasjedati u kairskom zatvoru u kojem je 85-godišnji Mubarak čekao početak procesa po optužbama za korupciju. Njegov odvjetnik izjavio je u ponedjeljak da je egipatsko tužiteljstvo odustalo od tih optužbi i da očekuje Mubarakovo puštanje na slobodu u roku od 48 sati. Mubarak je prošle godine osuđen na doživotni zatvor zbog upletenosti u ubojstva prosvjednika tijekom egipatske revolucije kojom je svrgnut, ali je vrhovni sud poništio tu presudu i naredio ponovno suđenje. Po odvjetniku Faridu el-Dibu, to znači da su nestale sve okolnosti po kojima bi Mubarak i dalje trebao biti iza rešetaka.

FORT MEADE - Vojni sud treba izreći kaznu vojnog zatvora američkom vojniku Bradleyju Manningu, koji je proglašen krivim zbog davanja povjerljivih dokumenata WikiLeaksu. Tužiteljstvo je zatražilo 60 godina, a obrna je zatražila blažu kaznu tvrdeći da su nadređeni zanemarili znakove mentalnog stresa 25-godišnjeg Manninga.

Dežurni urednici:

Noć: Zvonimir Matić

Prijepodne: Branka Radman

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Ivo Lovrić

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙