FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 21. kolovoza

Autor: jnah
ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 21. kolovoza:

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizira svečano potpisivanje ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav", IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Cilj natječaja, vrijednog više od 6,6 milijuna eura, jest promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem mjerodavnih usluga. Na natječaj su se mogli prijaviti dječji vrtići, osnovne i srednje škole, visoka učilišta, udruge učenika i studenata iz skupina u nepovoljnome položaju, jedinice regionalne, lokalne uprave i samouprave, međunarodne organizacije, centri za obrazovanje djece, učenika i studenata s invaliditetom, istraživački instituti za provedbu projekata u području povećanog uključivanja predškolske djece i mladih s invaliditetom te strukovna udruženja stručnjaka u području obrazovanja i rada u zajednici. Ugovore dobitnicima bespovratnih sredstava uručit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (11,30 sati, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na temu „Provođenje fiskalizacije u ugostiteljsko - turističkim objektima“. Na konferenciji u središnjici stranke sudjelovat će Hrvojka Bačić, potpredsjednica HDZ-ova Odbora za financije, Branka Juričev – Martinčev, saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica i Gari Cappelli, predsjednik HDZ-ova Odbora za turizam i gradonačelnik Malog Lošinja (12 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

DUBROVNIK - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić posjetit će tim na istraživačkom brod Hercules američke zaklade RPM Nautical koji ponovno boravi u Hrvatskoj, gdje u suradnji s Međunarodnim centrom za podvodnu arheologiju iz Zadra, istražuje podmorje (isplovljavanje iz Gruža je oko 11 sati). Nakon toga, u 18,30 sati ministrica Zlatar Violić sudjelovat će na press konferenciji koja će se, po povratku, održati na Herculesu u luci Gruž.

ZAGREB - Konferencija Srpskog demokratskog foruma (SDF) na temu Upoznavanje javnosti s ključnim problemima vezanim za pitanja povratka izbjeglih i raseljenih te demokratskih deficita u implementaciji prava nacionalnih manjina do kojih je SDF došao u posljednjih 20 mjeseci prilikom provođenja projekta "Podrška vladavini prava". Projekt je financirala EU, a sufinancirao Ured za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, dok je projektni partner bio Centar za izvrsnost u razvoju – CEDEX. Na konferenciji se govoriti predsjednik Upravnog odbora SDF-a Veljko Džakula, politički analitičar SDF-a Nemanja Relić te savjetnik SDF-a za EU fondove Nikola Ivanović (11 sati, Ilica 16).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Srebrenka Parlov

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Mate Kovačević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙