FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojačana sigurnost na češkim željeznicama

Autor: bnov
PRAG, 19. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Sigurnosne mjere pojačane su na željeznicama u Češkoj nakon informacija objavljenih u susjednoj Njemačkoj o opasnosti od napada na vlakove u Europi, objavila je u ponedjeljak uprava čeških željeznica.

"Poduzeli smo izvjesne mjere preventivnog karaktera da budemo spremni", izjavio je glasnogovornik uprave češke željezničke infrastrukture Jakub Ptacinsky.

"Ne treba ništa podcijeniti", dodao je on odbijajući navesti prirodu tih mjera.

Glasnogovornik civilne protuobavještajne službe Jan Subert ustvrdio je da se Češka trenutno ne suočava s "neposrednom opasnošću". "Postoji potencijalna opasnost koja proizlazi iz naše pripadnosti međunarodnim strukturama, međunarodnoj antiterorističkoj koaliciji i NATO-u, kao i našeg saveza sa SAD-om", dodao je on.

Prema izdanju njemačkog dnevnika Bild od ponedjeljka, koji citira izvore bliske tajnim službama, ekstremistička mreža Al Kaide planira napade na brze vlakove u čitavoj Europi. Prema navodima dnevnika, ti napadi mogli bi biti sabotaže na pruzi, u tunelima ali i bombe postavljene na samim vlakovima.

(Hina) xbnš ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙