FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 19. kolovoza

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 19. kolovoza:

DARUVAR - U Daruvaru će se obilježiti Dan početka Domovinskog rata na ovom području i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91. i Grada Daruvara. Nakon okupljanja u Policijskoj postaji Daruvar (9,30 sati), prema Spomeniku braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića, krenuti će Kolona sjećanja sa sudionicima policijskog konjičkog "Maratona pobjede" (10 sati). Kod obilježja nestalim braniteljima i građanima grada Daruvara, na Trgu kralja Tomislava, bit će zapaljene svijeće (10,15 sati), a potom će (10,30 sati), kod Spomenika braniteljima Daruvara, u parku grofa Antuna Jankovića biti položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence će položiti i svijeće zapaliti obitelji nestalih i poginulih, te predstavnici Ministarstva branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Grada Daruvara, općina te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prisjećajući se događaja 1991., nazočnima će se obratiti predstavnici Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara 1991., te predstavnici MUP-a i Ministarstva branitelja (10,35 sati), a zatim će u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva biti služena misa za sve poginule i nestale policajce u obrani grada Daruvara (11 sati). Nakon mise, bit će predstavljena knjiga "Malim koracima do istine", izdavača Udruge hrvatski Feniks i Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (12 sati, Češki narodni dom).

OSIJEK - Udruga za rad s mladima Breza na konferenciji za novinare u Osijeku predstavit će program kreativnih intervencija pod nazivom "Patuljci dolaze Ovdje" te međunarodni projekt financiran sredstvima Europske unije, "Mogući svijet" (11 sati, prostorije udruge, Jägerova 12).

ZAGREB - Javni prosvjed radnika ČESME SP d.o.o. Bjelovar održat će se u Zagrebu ispred sjedišta Hrvatskih šuma u organizaciji Sindikata PPDIV-a (Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske) (11 sati, Ljudevita Farkaša Vukotinovića 2). Prosvjednici stižu iz Bjelovara, te će se u 10,30 sati iskrcati iz autobusa ispred Glavnog kolodvora odakle će pješice krenuti preko Mihanovićeve ulice i Trga Marka Marulića do sjedišta Hrvatskih šuma. U slučaju nepostizanja dogovora s Hrvatskim šumama, javni će se prosvjed nastaviti ispred Ministarstva poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78). Radnici prosvjeduju radi zaštite svojih interesa i prava vezano za nastavak proizvodnje, daljnji rad i neisplatu plaća.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙