FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 18. kolovoza

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 18. kolovoza:

BARBAN - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Barbanu će nazočiti 38. Trci na prstenac. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (17 sati). Trka na prstenac je viteška igra koja se u tom istarskom mjestu prvi put trčala 1696. godine, i koja je po tome starija od slavnije, a slične, Sinjske alke. Trka je obnovljena 1976. godine i od tada privlači sve veći broj posjetitelja i pozornost hrvatske javnosti.

RAKOVICA - U Rakovici će se održati nacionalna proslava 1700. obljetnice tzv. Milanskog edikta po kojemu je, nakon tri stoljeća progona, Crkva u Rimskom carstvu dobila slobodu. Edikt je objavljen 313. godine u Milanu, a vezan je uz ime rimskog cara Konstantina, sina sv. Jelene čiji se spomen slavi 18. kolovoza. Slavlje će u Rakovici početi u 10,30 sati dolaskom folklornih skupina i KUD-ova te braniteljskih i ostalih udruga. Nakon toga (11 sati) misu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, uz koncelebraciju predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, riječkog nadbiskupa Ivana Devčića i gospićko-senjskog biskupa Milu Bogovića. Oltar će biti podignut pred crkvom na otvorenom.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Tomislav Rubić

popodne/navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙