FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seljaci kod Ludbrega blokirali cestu pa otvorili promet

Autor: skal
ZAMLAKA /LUDBREG, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Nakon što su sa desetak traktora poljoprivrednici iz Varaždinske županije oko 16.30 sati blokirali priključnu cestu na autocestu A4 kod Ludbrega, prosvjed je prekinut nešto poslije 18 sati, a prometnica je opet otvorena za promet vozila – potvrdio je za HINU koordinator prosvjeda za Varaždinsku županiju Miljenko Ivanuša.

Ivanuša kaže da su poljoprivrednici iz Varaždinske županije pokazali spremnost na prosvjed, a do prekida prosvjeda je došlo jer se iščekuje odgovor premijera Zorana Milanovića, odnosno određivanje datuma sastanka premijera i predstavnika prosvjednika.

Ukoliko se premijer ne odazove na pozive prosvjednika, Ivanuša kaže da su oni spremni traktorima ući na autocestu, a najavio je i mogući odlazak poljoprivrednika iz cijele Hrvatske autocestom prema Zagrebu. Do daljnjega poljoprivrednici iz Varaždinske županije s traktorima ostaju s vanjske strane ograde autoceste, spremni da u svakom trenutku ponove blokadu kaže Ivanuša.

Inače, poljoprivrednici iz Varaždinske županije odlučili su tek danas krenuti u prosvjede što Ivanuša pojašnjava činjenicom da u početku nisu bili obaviješteni o pokretanju prosvjeda poljoprivrednika u ostatku Hrvatske.

Dodao je i kako su zbog masovnosti prosvjeda i akcije poljoprivrednika očekivali brzo ispunjenje njihovih zahtjeva, što nažalost nije bio slučaj, zaključuje Ivanuša.

(Hina) xskal ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙