FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 17. do ponedjeljka, 19. kolovoza

Autor: mbuj
ZAGREB, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 17. kolovoza, za nedjelju, 18. kolovoza i za ponedjeljak, 19. kolovoza:

Subota, 17. kolovoza

------------------------------------------------------------------------

PULA - Saborski zastupnik Damir Kajin u sjedištu SDP-a u Puli održat će konferenciju za novinare na temu: "Istarske aktualnosti" (10 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3).

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Popularna glazba je zabava, ali još više posao". Popularna glazba, koja je za mnoge samo zabava, vjerojatno je jedna od rijetkih proizvodnji u kojima Hrvatska zadržava nos iznad vode. No unatoč njezinim uspjesima i vrlo povoljnim prilikama, o njoj ne znamo ni koliko se okrene novaca i u čije džepove, i što se od nje optimalno može očekivati. Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) lani je ubralo 103,2 milijuna kuna prihoda od autorskih prava, što je otprilike kao i godinu prije, ali zbog nesimetričnosti tržišta puno se više izdvaja nego uprihođuje. Naime, od 70 milijuna kuna koji ostanu za raspodjelu, 30-40 posto odlazi autorima s anglosaksonskog tržišta, dok u inozemstvu uprihodi svega 6-7 milijuna kuna godišnje. Ukupno gledano imamo negativnu bilancu, jer nekoliko puta veći iznos šaljemo vani nego što dobivamo, ali kad pogledamo na regionalnoj razini, imamo pozitivnu bilancu iako puno veći dio ne uspijemo naplatiti, objašnjava glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban i, poigravajući se rječnikom nekih političara, dodaje kako smo u popularnoj glazbi "regionalna velesila".

Nedjelja, 18. kolovoza

-------------------------------------------------------------------------

BARBAN - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Barbanu će prisustvovati 38. Trci na prstenac. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (17 sati).

RAKOVICA - U Rakovici će se održati nacionalna proslava 1700. obljetnice tzv. Milanskog edikta po kojemu je, nakon tri stoljeća progona, Crkva u Rimskom carstvu dobila slobodu. Edikt je objavljen 313. u Milanu, a vezan je uz ime rimskog cara Konstantina, sina sv. Jelene čiji se spomen slavi 18. kolovoza. Slavlje će u Rakovici početi u 10,30 sati dolaskom folklornih grupa i KUD-ova, braniteljskih i ostalih udruga na mjesto slavlja. Misa koju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić počet će u 11 sati. Uz kardinala Bozanića bit će predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, riječki nadbiskup Ivan Devčić i gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Oltar će biti podignut pred crkvom na otvorenom.

Ponedjeljak, 19. kolovoza

--------------------------------------------------------------------------

DARUVAR - U Daruvaru će se obilježiti Dan početka Domovinskog rata na ovom području i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara, u organizaciji Udruge Hrvatske policije branitelja Daruvara '91. i Grada Daruvara. Nakon okupljanja u Policijskoj postaji Daruvar (9,30 sati), u 10 sati će iz Policijske postaje Daruvar prema Spomeniku braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića, krenuti Kolona sjećanja sa sudionicima policijskog konjičkog "Maratona pobjede". Na Trgu kralja Tomislava, kod obilježja nestalim braniteljima i građanima grada Daruvara bit će zapaljene svijeće (10,15 sati), a potom će (u 10,30 sati), kod Spomenika braniteljima Daruvara u Parku grofa Antuna Jankovića biti položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence će položiti i svijeće zapaliti obitelji nestalih i poginulih, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Grad Daruvar, općine, udruge i građani. U 10,35 sati, prisjećajući se događaja 1991., nazočnima će se obratiti predstavnici Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara 1991., te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja, a u 11 sati u Župnoj crkvi Prestvetog Trojstva služit će se misa za sve poginule i nestale policijske službenike u obrani grada Daruvara. Nakon mise, bit će predstavljena knjiga "Malim koracima do istine", izdavača Udruge hrvatski Feniks i Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (12 sati, Češki narodni dom).

OSIJEK - Udruga za rad s mladima Breza na konferenciji za novinare u Osijeku predstavit će program kreativnih intervencija pod nazivom "Patuljci dolaze Ovdje" te međunarodni projekt financiran sredstvima Europske unije, "Mogući svijet" (11 sati, prostorije udruge, Jägerova 12).

ZAGREB - Javni prosvjed radnika ČESME SP d.o.o. Bjelovar održat će se u Zagrebu ispred sjedišta Hrvatskih šuma u organizaciji Sindikata PPDIV-a (11 sati, Ljudevita Farkaša Vukotinovića 2). Prosvjednici stižu iz Bjelovara, te će se u 10,30 sati iskrcati iz autobusa ispred Glavnog kolodvora odakle će pješice krenuti preko Mihanovićeve ulice i Trga Marka Marulića do sjedišta Hrvatskih šuma. U slučaju nepostizanja dogovora sa Hrvatskim šumama, javni će se prosvjed nastaviti ispred Ministarstva poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78. Radnici prosvjeduju radi zaštite svojih interesa i prava u pogledu nastavka proizvodnje, daljnjeg rada i problematike neisplate plaća.

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙