FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Michelle Obama: Amerika spremna za predsjednicu

Autor: mtro
WASHINGTON, 16. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Supruga američkog predsjednika Michelle Obama je ocijenila da su Sjedinjene Države spremne izabrati ženu za predsjednicu države, ali nije komentirala planove Hillary Clinton s tim u vezi, u razgovoru koji je u petak prenio jedan američki tjednik.

"Da, mislim da je naša zemlja spremna za to. Samo treba vidjeti tko je najbolja osoba" koja će se kandidirati, izjavila je supruga Baracka Obame u razgovoru za tjednik "Parade", koji je dijelove razgovora objavio na internetu.

Prva dama se nije izjasnila o izgledima Hillary Clinton da naslijedi njezina supruga 2016. godine.

Hillary Clinton, državna tajnica tijekom prvog mandata Baracka Obame, otišla je s čelne dužnosti u američkoj diplomaciji 1. veljače. Ispitivanja javnog mnijenja daju joj, tri godine prije demokratske predsjedničke konvencije, potencijalnu prednost za predsjedničke izbore 2016., no ona za sada ne otkriva svoje namjere.

Prva dama je također rekla da je mandat njezina muža utjecao na predrasude u Sjedinjenim Državama. "Djeca rođena posljednjih osam godina znaju samo za afroameričkog predsjednika. To mijenja mjerila naše djece, tu se zbila promjena", istaknula je Michelle Obama.

(Hina) xtm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙