FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: Hitno pokrenuti razgovore o obnovi Haludova

Autor: dsil
RIJEKA, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić danas je s načelnikom općine Malinska-Dubašnica Robertom Antonom Kraljićem obišao zapušteni hotelski kompleks Haludovo te je utvrđeno da se hitno moraju pokrenuti razgovori o obnovi i uređenju tog komleksa, doznaje se iz Primorsko-goranske županije.

Kompleks je, osim Ribarskog sela, goinama izvan funkcije, u potpunosti je devastiran i predstavlja ruglo i kočnicu razvoja te izrazito turistički orijentirane općine, stoji u priopćenju županije.

Mandić i Kraljić su istaknuli da se u sljedećih deset dana moraju aktivirati razgovori s vlasnikom Haludova i nadležnim državnim institucijama kako bi se utvrdili, a onda i riješili problemi za pokretanje davno najavljene investicije uređenja kompleksa.

Mandić je naglasio da je ta investicija veoma važna za turizam ne samo Krka nego i cijelog Kvarnera te iskazao spemnost da PGŽ razmotri pitanje koncesije na pomorskom dobru, ako je to prepreka realizaciji projekta.

Vlasnik Haludova je Armenac Ara Abramian koji je u ranijim izjavama za medije tvrdio da je bio spreman uložiti 200 milijuna eura u obnovu kompleksa, ali da su tu investiciju sprečavale državne i lokalne vlasti. Abramian se žalio da mu je oduzeto zemljište koje je već kupio te da ne može dobiti koncesiju na plažu u sklopu kompeksa.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙