FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Pučišćima i ove godine Međunarodna ljetna glazbena škola

Autor: trub
PUČIŠĆA, 14. kolovoza 2013. (Hina) - U Pučišćima na otoku Braču i ovoga se ljeta, 18-tu godinu zaredom održava Međunarodna ljetna glazbena škola, koja obuhvaća različite glazbene žanrove (klasiku, jazz,pop/rock/fusion) te je, ističu danas organizatori, uz kamen i kamenoklesarsku školu postala zaštitni znak mjesta.

Organizatori u priopćenju navode kako i ove godine u školu dolazi sve već broj sudionika iz svih kontinenata, povećao se i broj koncerata, a mještane Pučišća, tvrde, veseli i povećani broj noćenja.

Međunarodna glazbena ljetna škola Pučišća održava se od srpnja do rujna, a njezine radionice namijenjene su studentima i glazbenim entuzijastima svih dobnih skupina, svih razina znanja te iz svih dijelova svijeta.

Radionice uključuju klasičnu glazbu, jazz, salsu i pjevanje, a obuhvaćaju različite instrumente (violina, klavir, flauta, gitara, violončelo, tambura, bisernica, rog, klarinet, truba…). Prije početka radionice polaznicima se preporuča da unaprijed dogovore s odabranim profesorom nastavni plan, individualne ciljeve i preference kako bi bili pripremljeni za individualnu nastavu.

Škola daje priliku polaznicima da unaprijede svoje glazbene vještine uz renomirane stručnjake iz čitavog svijeta. Svaka instrumentalna radionica organizira se u desetodnevnoj sesiji, a sastoji se od individualnog rada s profesorima glazbe te rada u grupama.

U navedenom se razdoblju održavaju brojni koncerti na kojima nastupaju polaznici, profesori i drugi glazbenici, a Ljetna škola završava finalnim koncertom polaznika.

U 18 godina postojanja Ljetne škole održano je 50 seminara svake godine, koje su vodili profesori iz Hrvatske, Europe, SAD-a i Rusije, a do sada je sudjelovalo 300 polaznika iz cijeloga svijeta.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙