FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 13. kolovoza

Autor: dsta
ZAGREB, 12. kolovoza 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 13. kolovoza.

ZAGREB - Projekt javno-privatnog partnerstva "Trg pravde - Zagreb", vrijedan 1,6 milijardi kuna, na konferenciji za novinare u Ministarstvu gospodarstva predstavit će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Dragan Marčinko (11,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

SPLIT - O ponovnom pokretanju programa društveno poticane stanogradnje (POS) u Splitu na konferenciji za novinare izvijestit će predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, grada Splita i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Riječ je o realizaciji projekta POS-a na lokaciji Kila 3 u Splitu, ukupne vrijednosti 156 milijuna kuna. U prvoj će se fazi graditi 206 stanova, najveće predvidive cijene po četvornom metru od 1.100 eura, uz jedinstvenu kreditnu liniju s prosječnom kamatnom stopom od 3,9 posto kroz koju se na poticajima države ostvaruju uštede za kupca u iznosu od 20 do 30 tisuća eura, ovisno o veličini stana (11,30 sati, velika vijećnica zgrade Gradske uprave Grada Splita, Obala kneza Branimira 17).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u srpnju su bile 0,1 posto niže nego u lipnju te 0,1 posto niže nego u srpnju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Bez cijena energije, proizvođačke su cijene u srpnju na mjesečnoj razini pale za 0,1 posto, dok su na godišnjoj razini zadržale stabilnost. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u srpnju su u odnosu na lipanj porasle za 0,3 posto. U odnosu na prošlogodišnji srpanj, bile su više za 0,6 posto. Cijene po kojima su se u srpnju industrijski proizvodi proizvedeni na domaćem tržištu prodavali na stranim tržištima bile su više 0,3 posto u odnosu na lipanj, dok su prema srpnju lani niže za 1,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙