FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnici: bivši predsjednik Lula ozdravio od raka

Autor: rtom
SAO PAULO, 10. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Bivši brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva zdrav je, objavila je u subotu ekipa liječnika u bolnici Sirio-Libanes u Sao Paulu nakon rutinskih pregleda.

Liječnici su kazali kako ih je Lula zamolio da nakon pregleda održe konferenciju za novinare i tako odgovore na glasine da je bivši predsjednik ponovno obolio od raka.

Luli je rak grla bio dijagnosticiran 2011., a prema vlastitim riječima izliječio se u ožujku 2012.

Njegova politička štićenica, predsjednica Dilma Rousseff, izabrana na dužnost 2010., trebala bi se ponovno natjecati iduće godine. Lula je podržao njezinu kandidaturu, no neki spekuliraju da bi u zadnjem trenutku upravo on mogao nastupiti kao kandidat svoje Radničke stranke za predsjednika.

Popularnost Dilme Rousseff porasla je za 6 posto na 36 posto, prenosi u subotu Datafolha. To je za predsjednicu blag oporavak u odnosu na lipanj kada su u Brazilu održani masovni prosvjedi, najveći zadnjih nekoliko desetljeća protiv vlade koju optužuju da rasipa novac za sportske manifestacije, nogometno prvenstvo i Olimpijske igre umjesto da ga ulaže u socijalne projekte radi poboljšanja života širokih slojeva.

(Hina) xrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙