FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: gvla
ZAGREB, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 15,30 sati

DUBROVNIK - Zbog prijetnji zamjenici ravnatelja Uskoka, Nataliji Petković, na Korčuli, 34-godišnjem hrvatskom državljaninu određen je istražni zatvor. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku priopćeno je da je, po primitku kaznene prijave protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog prijetnje zamjenici ravnatelja Uskoka, 34-godišnji osumnjičenik ispitan. Nakon toga Državno odvjetništvo predložilo je istražni zatvor, što je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku prihvatio te je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora. Prema pisanju medija, riječ je o 34-godišnjem Ivanu Petričeviću, bratu Nikole Petričevića, koji je osuđen na tri i pol godine zatvora kao član dilerske skupine Jakše Cvitanovića Cvika. Zamjenica ravnatelja Uskoka, Natalija Petković zastupala je, naime, optužnicu u predmetu Županijskog suda u Splitu, u kojem je Nikola Petričević proglašen krivim. Kako je navedeno iz dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva, 34-godišnji osumnjičenik je u četvrtak, 8. kolovoza, došao do kuće zamjenice ravnatelja Uskoka, u Blatu na otoku Korčuli, te joj se unio u lice rekavši da je bolje da proda kuću jer će ga dobro zapamtiti, a ako ne ode, da će zažaliti.

ZAGREB - Na krovu putničkoga vlaka koji prometuje na relaciji Zagreb-Dugo Selo prijepodne je izbio požar koji su vatrogasci ugasili, a zbog požara je na lijevom dijelu zagrebačkog Glavnog kolodvora privremeno bio isključen napon i prekinut promet, priopćile su Hrvatske željeznice (HŽ). Iskrenje i požar na krovnom dijelu vlaka 8035 izbio je oko 10,55 sati. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, a očevid su obavili službenici zagrebačke policije. Prilikom tog izvanrednog događaja nitko nije ozlijeđen. U 11.41 sati napon je na lijevoj strani kolodvora ponovno uključen te je promet normaliziran.

OSIJEK - Pretragom kupališta "Bajer" kod Bizovca ronioci osječke Specijalne policije pronašli su mrtvo tijelo 26-godišnjeg mladića s područja Bizovca, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Pripadnici Specijalne policije pronašli su tijelo utopljenog mladića jučer, na temelju dojave o nestanku osobe. Nisu uočeni tragovi nasilne smrti, pa je tijeko prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Policija provodi istragu o okolnostima smrtnog stradavanja mladića.

SPLIT - Zračna luka Split i ove subote bilježi intezivan promet, na pistu će do kraja dana sletjeti 117 zrakoplova iz različitih zemalja svijeta, a očekuje se ukupno 24.500 putnika u oba smjera - dolasku i odlasku. "Samo danas imamo zrakoplove iz više od 55 destinacija svijeta, a tijekom ljeta smo izravno povezani s 23 države i 80 destinacija. Danas smo imali i jedan privatni let business jetom koji je stigao direktno iz Amerike", rekao je Mate Melvan voditelj prometno-tehničkog sektora Zračne luke Split. Inače, Zračna luka Split je zadnju subota u srpnju ostvarila najveći promet kada su imali 25.269 putnika. Prošle subote, 3. kolovoza, je zabilježen manji pad, pa je bilo 24.619 putnika, dok je ove subote taj broj manji za 119 putnika. Splitska se Zračna luka može pohvaliti i s još jednim povećanjem - i to od 14,6 posto u srpnju kada je kroz Zračnu luku prošlo 336.000 putnika, i to je prvi put da je u nekom mjesecu broj putnika veći od 300.000. Promet u trajektnoj luci Split danas je uobičajen za turistički vikend. Nema gužve, a jedinu dodatnu liniju koja je morala biti uključena je ona za Supetar na Braču.

VINKOVCI - U Vinkovcima će se 6. i 7. rujna održati prve Antičke filmske večeri, u organizaciji vinkovačke Udruge ljubitelja filma "RARE" i Udruge "KINOFON" iz Zagreba te u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci, izvjestila je Udruga "RARE". U sklopu toga audiovizuelnog projekta kojemu je nakana ukazati na bogatu povjest života na tlu Vinkovaca u antičko vrijeme, u lapidariju vinkovačkog Gradskog muzeja održat će se projekcije igranih filmova vezanih uz antički svijet, a koji su sastavni dio hrvatske filmske baštine. U prostoru Gradske kavane bit će izložba filmskih plakata i fotografija, a održat će se i filmska radionica za učenike osnovnih škola.

(Hina) xgvla ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙