FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porezna uprava: neevidentiranog novca u blagajni ne smije biti

Autor: dsta
ZAGREB, 7. kolovoza 2013. (Hina) - Iz Porezne uprave Ministarstva financija naglašavaju kako će se nadzor fiskalizacije i dalje nastaviti istim, pojačanim intenzitetom diljem Hrvatske, pogotovo na Jadranu, i u kolovozu, te ponavljaju kako u blagajni obveznika fiskalizacije ne smije biti neevidentiranog novca.

Porezna je uprava na svojim mrežnim stranicama danas objavila "pravo činjenično stanje" o postupcima nadzora nad ugostiteljskim obrtom 'Cezar“ u Dubrovniku, navodeći kako su njeni inspektori u slučaju privremene zabrane obavljanja djelatnosti dubrovačkom ugostiteljskom obrtu "Cezar" postupili ispravno, s obzirom da su u blagajni zatekli višak novca, odnosno neevidentirani promet.

Napominju kako se na temelju vjerodostojnih dokumenata i novčanog iznosa koji se u trenutku nadzora nalazi u blagajni, utvrđuje evidentirani promet. Ukoliko se u blagajni zatekne bilo kakav višak novca, koji nije potkrijepljen vjerodostojnom dokumentacijom, i dalje će se smatrati neevidentiranim prometom, ističu iz Porezne uprave.

Kako porezni obveznik nije predočio inspektorima bilo kakve račune iz ovjerene knjige računa u vrijeme nadzora, naknadno dostavljeni računi nisu se mogli uvažiti kao vjerodostojna dokumentacija te je prigovor na Zapisnik odbijen, navode iz Porezne uprave.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙