FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viadukt zainteresiran za ulaganje u Nexe i Našicecement

Autor: mkuz
ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Građevinska tvrtka Viadukt potvrdila je danas pismom namjere interes za razmatranje ulaganja u dionička društva Nexe Grupa i Našicecement. kao dio konzorcija ulagatelja, priopćeno je navodi se u priopćenju iz te tvrtke.

Slijedom netom provedene transakcije preuzimanja tražbina dioničkog društva Slavonski zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom s osnove izdanih obveznica u vrijednosti 86,09 milijuna kuna, Viadukt je postao značajni vjerovnik u postupku predstečajnih nagodbi tih dioničkih društava.

U skladu s potrebama plana preustroja Nexe Grupe i Našicecementa, koji su trenutno u procesu predstečajne nagodbe, Viadukt je zajedno s ostalim članovima konzorcija spreman uložiti odgovarajući iznos za osiguranje likvidnosti, odnosno održivosti poslovanja, stoji u pismu namjere, upućenom predsjedniku Uprave Nexea Ivanu Ergoviću, kojeg je potpisao predjsednik Uprave Viadukta Joško Mikulić.

Pismo je indikativno, neobvezujuće i predstavlja isključivo iskaz inicijalnog interesa, dok je donošenje konačne odluke i podnošenje eventualne konačne ponude za ulaganje podložno 'provođenju dodatnih analiza, provedbi dubinskog snimanja i konačnom odobrenju od strane odgovarajućih organa', navodi Viadukt.

(Hina) xmkuz ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙