FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: u napadu pobunjenika ubijeno 14 osoba

Autor: vrad
KETA, 6. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Separatistički pobunjenici iz pakistanske pokrajine Balučistana, na jugozapadu zemlje, ubili su u utorak četrnaest osoba pošto su njihova vozila zaustavili na lažnoj kontrolnoj točki, izvijestile su vlasti.

Napad se dogodio u okrugu Bolanu, 70 km jugoistočno od Kete, prijestolnice te pokrajine kojom haraju sektaško nasilje i pobuna.

"Nevjernici su zatvorili cestu na dvama mjestima. Prvo su oteli pet graničara (paravojna jedinica) iz njihova ophodnog vozila te im oduzeli komunikacijsku opremu i oružje", rekao je za agenciju France presse pokrajinski dužnosnik u rangu ministra unutarnjih poslova Akbar Husain Durani.

Pobunjenici su zatim zaustavili dva autobusa i oteli 13 osoba. Sigurnosne snage su pošle u potragu za pobunjenicima koji su uzvratili ispaljivanjem rakete koja je usmrtila jednog policajca.

"Zatim su odveli taoce u planinu, gdje su ih ubili trinaest", dodao je Druani, rekavši da su među žrtvama trojica policajaca.

Pokrajinom Balučistanom, bogatom plinom, naftom i mineralima, haraju nasilje nad šijitskom muslimanskom manjinom, napadi talibana i mjesna pobuna.

Pobunjenici u Balučistanu od 2004. traže neovisnost te nerazvijene pokrajine koja ima snažan potencijal za razvoj. Na meti pobunjeničkih napada uglavnom su pakistanska policija i sigurnosne snage.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙