FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Egiptu još nema kompromisa

Autor: mhaj
KAIRO , 31. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Stanje u Egiptu trenutačno se može ocijeniti političkom slijepom ulicom, budući da nije postignut nikakav kompromis nakon posjeta šefice europske diplomacije Catherine Ashton toj zemlji.

Međunarodna zajednica i dalje je u stanju pripravnosti te neprestano poziva na tranziciju u koju bi bile uključene sve stranke, osobito pripadnici Muslimanskog bratstva čiji je član i svrgnuti predsjednik Mohamed Mursi.

Neposredno nakon posjeta šefice diplomacije EU-a Catherine Ashton i prije posjeta dvojice američkih republikanskih kongresnika predviđenih idući tjedan, tijekom dana u Kairo bi trebao stići posebni izaslanik EU-a za Bliski istok Bernardino Leon.

"Leon će nastaviti s poslom posredovanja koji je počela Catherine Ashton kako bi se olakšao politički proces", objasnio je glasnogovornik šefice europske diplomacije, Michael Mann.

Predstavnici EU-a, koji nisu predstavili konkretan način izlazaska iz krize, tvrde da u procesu žele sudjelovati u ulozi posrednika čime bi se olakšao povratak demokracije u zemlju.

Na zahtjev američkog predsjednika Baracka Obame u Egipat idući tjedan stižu dvojica utjecajnih predstavnika Kongresa, senator Lindsey Graham i John McCain. Oni bi trebali izvršiti pritisak na vojsku, kako bi se organizirali izbori i civili vratili na vlast.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙