FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 30. srpnja

Autor: slek
ZAGREB, 30. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 30. srpnja.

WASHINGTON - Počinju dvodnevni razgovori o oživljavanju mirovnih pregovora između Izraela i Palestinaca. Na sastanku će biti predstavljen radni nacrt pregovora u idućim mjesecima. Izraelske pregovarače vodi ministrica pravosuđa Tzipi Livni, a glavni palestinski pregovarač je Saeb Erekat.

PAKISTAN - Predsjednički izbori. Kontroverznoga Asifa Alija Zardarija na čelu države najvjerojatnije će naslijediti Mamnun Husain, kandidat premijera Navaza Šarifa. Oporbena pakistanska narodna stranka bojkotirat će izbore jer se nije složila s promjenom datuma izbora. Husain je blizak saveznik premijera i dugogodišnji član vladajuće Pakistanske muslimanske lige-N (PML-N) iz južne pokrajine Sinda. Šarif s tim malo poznatim kandidatom za predsjednika učvršćuje svoju vlast, kažu analitičari.

RIM - Talijanski vrhovni kasacijski sud odlučuje o drugostupanjskoj presudi prizivnoga suda u Milanu kojom je bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi osuđen na četiri godina zatvora i još pet godina gubitka prava na obavljanje javih dužnosti. Presuda će biti obznanjena u utorak navečer ili u srijedu ujutro, a Berlusconiju prijeti isključenje i iz sadašnjeg saziva parlamenta u kojem je senator, kao i iz kandidature za sljedeće izbore.

Dežurni urednici:

Noć: Zrinka Treščec

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Branka Radman

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ymt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙