FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvijezda: rast dobiti

Autor: tper
ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina) - Tvrtka Zvijezda iz sastava koncerna Agrokor u prvom je polugodištu ostvarila 14,9 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja, što je porast od 70,4 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Zvijezde iznosili 490,6 milijuna kuna i povećani su 0,32 posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za 1,1 posto, na 470,7 milijuna kuna.

Glavninu prihoda Zvjezde čine prihodi od prodaje koji su blago porasli, za 0,3 posto, na 483 milijuna kuna.

Iz Zvijezde napominju kako je na domaćem tržištu ostvareno 83 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 17 posto. Glavna izvozna tržišta su BiH i Slovenija.

Po podacima iz izvješća, Zvijezda je u prvom polugodištu u investicije uložila ukupno 2,5 milijuna kuna, a najznačajnija su ulaganja u liniju za proizvodnju margarina, sanacija pogona margarina i delikatese te kompjutorsku opremu.

Prema konsolidiranom izvješću, grupa Zvijezda je u prvom polugodištu ostvarila ukupne prihode u iznosu od 523,7 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjenje za 0,5 posto, dok su istodobno ukupni rashodi pali za 1,5 posto, na 513 milijuna kuna. Dobit nakon oporezivanja grupe Zvijezda u prvom je polugodištu iznosila 5,6 milijuna kuna, što je nekoliko puta više od prošlogodišnjih 1,1 milijun kuna.

Grupu Zvijezda, uz Zvijezdu d.d. kao maticu, čine tvrtke kćeri Sojara d.d. Zadar, Zvijezda d.o.o. Sarajevo i Zvijezda d.o.o. Ljubljana.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙